Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 10:46, 21 lis 2025

Margo2 12:43, 21 lis 2025

Własnie się zastanawiałam, czy masz snieg.
Ja nie nadążam za Tobą.
Już nowa budowa.
Nie wiedziałam, że masz chora mamę.
W sumie, to zamiast tego domu w Dobczycach mogłabyś wybudowac na końcu swojej działki domek z z salonem z aneksem kuchennym plus 2 pokoje dla rodziców. Miałabyś sprawę opieki rozwiązaną przynajmniej częściowo
Konieczki 18:00, 21 lis 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Dziecko mnie wykończy druga w nocy a ona jest w pociągu za Częstochowa wracając z koncertu w Wawie

Kiedyś się rodzic przestaje martwić o dziecko?

Never.... Moja mieszka już na swoim a i tak się o nią martwię

Jak stan szklarni na koniec dnia?
Kontonaogrod 19:26, 21 lis 2025

Gosia wybudowałam im poprzedni domek w tej samej wsi, Tato był na tak, Mama “nie zostawi ojcowizny”. Bez sensu nic na siłę nie będę już ich na nic namawiać zresztą Mamie nie zostało wiele czasu

Sprzedałam tamten domek choć był nowy o bezobsługowy. Wola stara nieocieplona gierkowską kostkę ze szlaki gdzie co 2-3h trzeba dokładać do pieca, rozpalać codziennie…. No nic

Dobczyce bo dzialka mini i niedaleko jeziora. Tato stwierdził że za dużo ludzi tam będzie latem pewnie…

Szczerze to próbowałam i pas nic więcej nie robię. Jak kiedyś coś będzie chciał to może sam powie.co jak i gdzie.

Do wyboru będzie domek dwu lokalowy w Dobczycach (można połowę z osobnym wejściem wynajmować np.
Na nowej działce z domem nic nie wybuduje bo jest rolna siedliskowa i co najwyżej mogę dokończyć stodołę/ stajnie i tyle. Dodatkowo niby można rozbudować “gospodarstwo rolne” o 50proc wielkości istniejących budynków… ale po co jeśli Tato za chwilę zostanie sam. I na razie się zarzeka że się nie będzie z gierkowskiej kostki wyprowadzał…
No i mam dwa wolne pokoje nie skończone jeszcze jakby co…

Kontonaogrod 19:27, 21 lis 2025

Stan szklarni na koniec dnia:

Kontonaogrod 02:44, 22 lis 2025

Ciąg dalszy Młodej:

Będzie składać papiery na medycynę. Kierunek lekarski.

Moim zdaniem coś spokojnego. Może dentysta czy ortodonta? Zawsze zapotrzebowanie. Dermatolog? Jeszcze lepiej mniej obrzydliwie

Wczoraj jedziemy, pytam Młodą czy zastanawiała się nad specjalizacjami. Tak. No to jakie? Nie spodoba ci się mamo.

Chcę być kardiochirurgiem.

Kurtyna

To by było na tyle ze spokojnej pracy gdybym miała wybierać karierę dla siebie zostałabym geodetą lub notariuszem i budowała domy w wolnym czasie
tulucy 10:33, 22 lis 2025

Moja wymyśliła arabistykę albo indologię albo sinologię. I pedagogikę. Zobaczymy. Ile jeszcze jej się zmieni.
Kontonaogrod 10:57, 22 lis 2025

Chiny rozwojowy kierunek arabistyka nie bo jest kobietą a tam kobiet nie szanują, indologia podobnie? choć Indie przyrastają w bardzo dużym tempie... będzie chciała wyjechać?? Pedagogika - za chwilę nie będzie dzieci do uczenia przyrost naturalny w kraju mamy obecnie poniżej 1,1...

cholera wie co doradzać dzieciom, zwłaszcza dziewczynkom. Bo chłopaka bym namawiała na zostanie elektrykiem lub operatorem koparki (sama bym została przy tych stawkach
tulucy 18:18, 22 lis 2025

Żebym ja wiedziała, co ona chce...

Pedagogikę to myśli za namową Mrokasi dla dorosłych. Wtedy HR, szkoleniowe itp
Kontonaogrod 18:24, 22 lis 2025

Może? Jeszcze ma czas? Młoda będzie składać papiery w więcej miejsc i jak się dostanie to ewentualnie wybrać…

Poczekamy zobaczymy