Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 18:00, 02 gru 2025

https://www.wakacje.pl/oferty/egipt/hurghada/hurghada/sun-sea-915810.html

10 dni all inclusive W Egipcie za nieco ponad 800 zł… hotel przy plaży, trzy gwiazdki ale czego więcej trzeba niż słońca… wylot za trzy dni

Ech

edit- dzień później nieaktualne, w linku wskakują 2 dni i drożej super oferty długo nie wiszą... może za rok
Sonka 18:38, 02 gru 2025

Jak sąsiednie działki są zabudowane albo w planie z.p. jako MN to jest szansa.
Kontonaogrod 18:42, 02 gru 2025

Plan ogólny jeszcze nie jest wyłożony ale pani w planowaniu przestrzennym powiedziała że ta część wsi nie jest przewidziana jako zabudowa uzupełniająca.

Dojazd drogą gminną 5m jest, obok jest budowa, prąd - jest promesa, ale ta budowa obok ma wjazd z innej drogi. I dziś mi powiedziała że to nie jest takie oczywiste i ma jej oko WZ może ta "moja" przyszła działka nie dostać.

Cośtam już wiem ale dlatego że wiem i widzę że gościowi nagle się spieszy, stąd podejrzewam że sam musiał się dowiedzieć że szanse marne.

tu te działki:

Złożyłam ofertę na zakup, zobaczymy
Sonka 12:32, 03 gru 2025

Ładny teren.
Kontonaogrod 12:45, 03 gru 2025

Zobaczymy. Tam jest 14 spadkobierców... I tak że się dogadali i mają jednego przedstawiciela. Zostały im 2 działki. Złożyłam ofertę, z umową rezerwacyjną - poczekam na WZ. Pytanie czy oni chcą czekać, bo wszystkie inne działki sprzedali bez WZ... W ciągu ostatniego miesiąca... (ale były wśród lub bliżej istniejącej zabudowy więc chyba mniej problematyczne). Jechałam obejrzeć jedną z nich - dzień przed (jak już miałam urlop wzięty i hotel zarezerwowany) mi powiedzieli że nieaktualna.. heh. Tych działek "w krzakach" nie obejrzałam wtedy nawet

To teren gdzie jeździliśmy na wakacje, 2-3 tygodnie co roku. Bawiliśmy się z lokalnymi dziećmi, i dziećmi ludzi którzy też tam wracali - co roku - w lecie. Byłam tam w sumie 25? razy, z Rodzicami co roku odkąd miałam 3 lata, a potem w dorosłości też kilka razy buahahahaha kraina dziecięcej beztroski, jezior i lasów. Bory Tucholskie. Fajnie byłoby mieć działeczkę z myślą o domku na emeryturę, nawet gdyby nigdy miał nie powstać...

Swoją drogą. Nieżyjący wujek po którym rodzina odziedziczyła domek i 6 działek we wsi mieszkał bez bieżącej wody i bez studni nawet… jak? Pół roku po jego śmierci wszystko prawie sprzedane za ponad milion złotych…
Kontonaogrod 19:01, 03 gru 2025

Biedny cyklamen

Szczury i myszy jedzą zamrożone dynie

Byle do wiosny
LIDKA 20:01, 03 gru 2025

Co tam dynie. Piesek fajny kudłacz. Czy wymaga jakiejś roboty z tą sierścią?
Kontonaogrod 20:12, 03 gru 2025

Kąpiemy ją trochę zbyt rzadko o tej porze roku (bo futro gęste i długo schnie a jednak na siku wychodzi kilka razy dziennie) i to w sumie tyle. Próbuje jej łapy wytrzeć po spacerze ale średnio mi to idzie. Na szczęście mamy płytki na parterze wszędzie
Kontonaogrod 12:22, 04 gru 2025