Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 14:14, 05 mar 2026

Nic fajnego, nie polecam. Pocieszamy się że przynajmniej już nie cierpi, bo sparaliżowana była prawie pół roku. A na morfinie ponad miesiąc. Tato dziś odebrał telefon z apteki że 20 ampułek morfiny jest do odebrania, dobrze że nie kazali mu za to płacić ani odbierać jak już nie potrzebuje...
heh Sprawnie poszły wszystkie załatwienia, zakład pogrzebowy załatwia z ZUS-em, ale ceny kosmiczne. Prawie po wszystkim, jeszcze pogrzeb, a potem dbanie o Tatę żeby się nie pogrążył w samotności. Spytał mnie dziś z kim się będzie teraz kłócił... szkoda mi go. 45 lat razem - rocznica ślubu minęła w tym roku. Heh.
Kontonaogrod 15:49, 05 mar 2026

UlaB 16:48, 05 mar 2026

Kar, kondolencje....

W kwestii młodej to wiesz który UMed polecam psychologia też jest dwa kierunki dziennie w różnych miastach - wg mnie nie do zrobienia ale daj jej po prostu spróbować jeśli się uprze.
Kontonaogrod 17:08, 05 mar 2026

Dzięki Ula

Nie zamknę jej w piwnicy przecież choć kuszące to, nie powiem

Zobaczymy gdzie się dostanie. A najpierw niech zda maturę…
magewa 18:49, 05 mar 2026

Bardzo współczuję
Joku 19:15, 05 mar 2026

Bardzo współczuję .
sylwia_slomc... 19:22, 05 mar 2026

Kontonaogrod napisał(a)
Nic fajnego, nie polecam. Pocieszamy się że przynajmniej już nie cierpi, bo sparaliżowana była prawie pół roku. A na morfinie ponad miesiąc. Tato dziś odebrał telefon z apteki że 20 ampułek morfiny jest do odebrania, dobrze że nie kazali mu za to płacić ani odbierać jak już nie potrzebuje...
heh Sprawnie poszły wszystkie załatwienia, zakład pogrzebowy załatwia z ZUS-em, ale ceny kosmiczne. Prawie po wszystkim, jeszcze pogrzeb, a potem dbanie o Tatę żeby się nie pogrążył w samotności. Spytał mnie dziś z kim się będzie teraz kłócił... szkoda mi go. 45 lat razem - rocznica ślubu minęła w tym roku. Heh.

A masz rodzeństwo czy jedynaczką jesteś?
Narsilia 19:51, 05 mar 2026

Wyrazy współczucia mam 35 lat a pochowałam już oboje rodziców w tym nagle mamę niecały rok temu , nie ma dobrej pory i nie można się na to przygotować mój tata zmarł w 2020 rak ale trwał 4 miesiące z czego 3 tygodnie już bez pomocy leków itp wyczekiwaliśmy tylko końca lekarz nie przepisał nawet morfiny bo stwierdził że za wcześnie, mama zmarła nagle nie chorowała czula się na codzien dobrze , więc naprawdę ciężko jest sobie to wytłumaczyć i przetrawić , to potrzeba dużo czasu i wsparvia , na początek zadaniowo wszystko załatwić dopiąć sprawy pogrzebu itp a potem to tak jak kto potrzebuje albo zajmować ta drugą osobę czym się da i chwilowo o tym nie rozmawiać albo zupełnie odwrotnie być blisko ale ciągle wspominać to co dobre to co było i to będzie pomagać , jeszcze raz wyrazy współczucia trzymajcie się
nyna76 00:35, 06 mar 2026

Ściskam Cię gorąco Aneczko.
Moja mama zmarła nagle w 2020 i też mi jeszcze ciężko.

Trzymaj się.

U mnie też maturzysta .... Sam ogarnia swoje sprawy. Nawet nie wiedziałam, że trwają próbne matury. Więc trzeba im dać po swojemu żyć. Będzie dobrze.
Kontonaogrod 02:00, 06 mar 2026

Dzięki Dziewczyny

Mam brata ale cholera wie gdzie jest i co z nim. Alkohol i złodziejstwo, stoczył się A skończył studia na UJ. A ja na SGH. Tak że studia nic nie znaczą a wydawało mi się że pochodzimy “z dobrej rodziny”

Śmierć nagła nie jest zła, chyba. Dla umierającego zwłaszcza. Ale czy jakakolwiek jest?
Takie powolne umieranie na bank nie dla mnie, strzeliłabym sobie w głowę już dawno. Chyba że nie miałabym odwagi w takiej sytuacji? Wrogowi nie życzę.

Czytałam chwilę temu o pozwoleniu na broń, zrobię sobie licencję “jakby co “. Łatwiej pociągnąć za spust niż skoczyć z mostu (a na to jeszcze trzeba mieć siłę żeby tam wleźć)

Generalnie nie polecam

Może kiedyś będę normalnie spać. Mój tato jedzie na Persenie jakby to były cukierki. I papierosach. Heh