Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ożankowy ogród

Ożankowy ogród

Ulina 14:53, 12 paź 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie się tak drżączka masowo sieje na rabacie. Z Twojej molinii już mam gęste kępki, może w przyszłym roku podzielę ciut w łąkę...

A tą drżączka dałaś w łąkę?
Ulina 14:58, 12 paź 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mam prosa w łące. A molinia jest wysoka, będzie widać kłosy Na rabacie zostanie, ale w łąkę też bym chętnie dała. W przyszłym sezonie jak zrobimy z ociepleniem elewacji czekają mnie potężne zmiany na rabatach przed domem

Ty lubisz tworzyć nowe, będziesz w swoim żywiole
Agatorek 11:31, 14 paź 2025

Trawy teraz najbardziej zdobią na rabatach . Ta Twoja wysoka molinia jest cudowna ❤️

Ja mam zmienne uczucia co do traw, jesienią je uwielbiam. Ale późną zimą, czy wczesną wiosną, to je przeklinam
Ulina 12:01, 14 paź 2025

Agatorek napisał(a)
Trawy teraz najbardziej zdobią na rabatach . Ta Twoja wysoka molinia jest cudowna ❤️

Ja mam zmienne uczucia co do traw, jesienią je uwielbiam. Ale późną zimą, czy wczesną wiosną, to je przeklinam

Trawy zimą są też cudowne bez wyjątku, a potem w lutym/ marcu jak tylko jest sucho metodą Madzi, ścinam. W lutym tnie się również drzewa, więc wtedy rozdrabniacz służy najlepiej, przychodzi z pomocą trzeba też zacząć się ruszać po zimie i to chyba jest najlepszy argument, który do mnie przemawia Generalnie trzeba mieć pomysły na pielęgnację całości, aby było łatwiej. Wiosną i latem trzeba latać z piłą i sekatorem na maksa