Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Pszczelarnia 13:33, 25 kwi 2016

Chłodna kompozycja z kocimiętki (jakiej???) od Vivy i trawki (???) od Alinki.

bdan 14:02, 25 kwi 2016

agniecha973 napisał(a)

Zągladam na tę Twoją sałatę i tez masz taką blado zieloną, ale chyba taka ma być. Ja już u siebie kombinowałam, czy nie za słabą ziemię im dałam, ale męża upominałam, że ma mi pod salaty ziemi nie wzbogacać, żeby za dużo azotynów nie było. Sałatę juz zrywam, sama się bawiłam w rozsadę sałaty, a teraz już marzę, żeby się rozsady pomidorów i ogórków z parapetów pozbyć.
agniecha973 21:44, 25 kwi 2016

No jestem.Nie wyrabiam
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Już odpowiadam na pytania.

Tesiu, nie bij, ale kopytnik nie przetrwał. Mam tylko jedną kępę, ale sporą. Ona rok wcześniej sadzona była. Ubiegłe lato było okrutne, strasznie okrutne. U nas nie padało chyba 2-3 miesiące, zupełnie. Dopiero późna jesień nadrobiła. Podlewanie to było utrzymywanie roślin przy życiu. Kopytnik nie dał rady. przepraszam cię za to, bo wiem ile cię kosztowało przygotowanie przesyłki, ale nie dałam rady. Wybaczysz? Jest mi bardzo przykro, bo chciałam go mieć dużo od razu, a tak będę dzielić z tej jednej kępy.

Pomidorki i papryka siedziały w foliaku przez ok. 3 tyg. ale tydzień temu zabrałam do domu ze względu na zimne nocki. Pomidory w domu zaczęly szaleć, a papryce najwyraźniej to siedzenie pod folią nie służyło, bo przestała rosnąć i się zbiera. Za zimne były jednak nocki, bo jak nie ma +10 to papryka "staje". Łudziłam się, ze jednak w dzień tam jest już mega gorąco i lepiej im niż na parapecie, ale jednak trzeba było paprykę w domu do tej pory trzmac. No trudno, zawsze się czegoś nowego nauczę. Czekam aż zmężnieje, najwyżej trochę później posadzę. Czekam na ustabilizowanie się temperatur.

agniecha973 21:49, 25 kwi 2016

Sałatę sieję, ale w namiocie. Niedługo będzie swoja rozsada. Z tą pierwszą ostatnio się nie bawię. Na rynku kupię super sadzonki dużo wcześniej niż zdołam sama wyprodukować. Posiałam sałatę - różne odmiany, różne kapustne, sałatę rzymską w dwóch odm. Będzie aż nadto jak zwykle.

Danka, kolor sałaty to sprawa odmiany, więc wszystko z twoją sałatą jak najbardziej w porządku. Byłam, widziałam. Masz tego od groma! brawa!
Tess 22:06, 25 kwi 2016

Agniecha, nie było mu widać na życie
agniecha973 22:23, 25 kwi 2016

Naprawdę mi głupio. I szkoda zarazem.
agniecha973 22:35, 25 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Chłodna kompozycja z kocimiętki (jakiej???) od Vivy i trawki (???) od Alinki.

Chłodna kompozycja jak nocka za oknem
bdan 06:43, 26 kwi 2016

agniecha973 napisał(a)

Danka, kolor sałaty to sprawa odmiany, więc wszystko z twoją sałatą jak najbardziej w porządku. Byłam, widziałam. Masz tego od groma! brawa!

Dzięki za opinię. Wczoraj policzyłam sadzonki, jest ich 86 szt, ale głownie to sałata rzymska, więc mam nadzieję, że ja nie zmarnuję i i dam radę "wypić"
agniecha973 10:58, 05 maj 2016

Melduję się na chwilę. Czas jakoś za szybko mi ucieka Wstawiam kilka zdjęć, ale już częściowo nieaktualne. U nas wiosna strasznie spowolniła przez ostatnie 2-3 tygodnie. Spadł śnieg w pobliskich górach i było tak nieprzyjemnie zimno, że przyroda dosłownie stanęła w miejscu i mam wrażenie, ze na tą chwilę jesteśmy opóźnieni.

Na początek to, co wzbudza na tą chwilę największy zachwyt

agniecha973 11:09, 05 maj 2016

Ten widok zawsze na medal

Róże Stadt Rome startują po tej zimie niemal od zera, tylko one tak "oberwały". Może za późno ścięłam, bo dopiero w sierpniu... a może miejsce trochę przewiewne?

cdn...
zdjęcia ładują się po kilka minut albo wcale