Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 12:27, 28 cze 2012

Gosia, robota nawet nie w 1/3 zrobiona na froncie, ale deszcz nie daje pracować.

Noemi, one już były ścięte po sadzeniu, ale masz rację, trzeba im trochę pomóc.
grupa_trzyma... 12:33, 28 cze 2012

Agucha! Witam Cię! Ale zakupy!!!
A powiedz mi na ucho, żeby nikt nie słyszał, gdzie kupowałaś runiankę?

A ja też mam kuraki gotowe na harakiri...
agniecha973 12:45, 28 cze 2012

Kupiłam na allegro chyba po 2,60 bardzo wczesną wiosną, ale to malutkie jak palec sadzonki były, w najmniejszych z możliwych wielodoniczek. Posadziłam do doniczek i pod folię zaniosłam, bo wtedy jeszcze przymrozki były. I tak mi urosła. Dla porównania przy okazji innych zakupów internetowych dołożyłam 2 szt. do koszyka w większych doniczkach po 6 zł. Zobacz jakie są dla porównania. One się chyba dopiero ukorzeniły w tych doniczkach. Ta druga się już rozszalała. Te w gruncie są z tych co sama podhodowałam.

agniecha973 12:46, 28 cze 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Agucha! Witam Cię! Ale zakupy!!!
A powiedz mi na ucho, żeby nikt nie słyszał, gdzie kupowałaś runiankę?

A ja też mam kuraki gotowe na harakiri...

Sami hodujecie?
agniecha973 12:50, 28 cze 2012

Nie widzę tego gościa na allegro z runianką.
magnolia 13:24, 28 cze 2012

już pokazuję, już.
Ale on w tym sezonie nie ma ładnych liści- jesienią mu grzebaliśmy przy korzeniach bo on jest tuż przy podjeździe. Dopiero teraz wypuszcza normalne, duże liście.
Tu pozował biedak z mopem do podłogi

magnolia 13:27, 28 cze 2012

a tu z praniem i betoniarką , ale wrzucam bo widać mu tu już fajny pień

magnolia 13:32, 28 cze 2012

Aga- szkoda tych grabów. U nas było tak z grabami że kupowane za nic nie chciały rosnąć. Siedziały jak zaklęte ze 2 sezony. A wyszabrowane na miedzy i na skarpie torów kolejowych rosną jak wściekłe. U znajomych tak samo.
nie masz gdzieś garbów dzikusów za płotem?
Runianke ślicznie rozkładasz,
Ja swoja lawendę sadziłam z patykiem = miarką żeby równo było. Też kupowałam 6pakach, tylko w Auchanie. Ze 2 6- paki mam już 2 lata i te najlepiej przezimowały i są najładniejsze. Także kupuję tylko takie.

magnolia 13:34, 28 cze 2012

super ta rabata bukszpanowo- carexowa.
Od razu humor mam lepszy jak na nią zerknełam
agniecha973 14:10, 28 cze 2012

Spory już ten Twój grab. Ładnie wyprowadzony, tylko rzeczywiście "chmurki" muszą się zagęścić. Ale skoro wypuszcza duże liście, to znak, że się pozbierał. Ładnie wygląda na tle tej ściany.

Na drugim zdj. podoba mi się bardzo to co macie na podłodze, tzn. drewno ze szparkami. To stopień czy taras? Chodniczek też w ten sposób jest zrobiony? Tłem się nie stresuj, życiowe klimaty.

Te graby na pewno zmarzły już w szkółce. Dużo strat w tym roku ogrodnicy mają. Miałam kupić Pszczółce kilka azalii pontyjskich, bo tam też rozmnażają i okazało się, że żadna nie przetrwała u nich zimy, młode były i padły. Tym grabom dam na razie szansę, bo u nas one niezbyt popularne. Jak padną to pojadę szukać. Za to buków u nas dostatek. W parku w drodze do szkoły mijam setki tegorocznych. Zastanawiam się czy by czegoś na jesień z nich nie wymyślić, bo i tak się zmarnują w tej gęstwinie.

Ja też mam patyk z odmierzoną odległością 40 cm i używam do sadzenia runianki i carexów

Moje poprzednie lawendy też właśnie z Aldika, tak samo wrzosy. Nie ma co na nie narzekać. Swoje lawendy sama źle posadziłam w mokrym miejscu i trochę to odchorowały, ale już się zagęściły.