Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wieloszka 12:02, 02 sie 2012

agniecha973 napisał(a)
Dzisiaj strasznie smali słońce, nie wiem czy dam radę. Ale coś na pewno ruszę. Wczoraj zrobiłam maleńki kawałeczek, bo zaczęłam od dołu przy bramie, a tam zarosło, zaniedbałam. Ciężko wyrwać chwasty z włókniny, a kamyczki między nimi. Błe... Na serio jak kopciuszek wybierałam te kamyczki. ALe jeszcze kawałek i skończą się chwasty, będzie szło szybciej.

Aga, ja ostatnio w takim upale próbowałam chwasty wyrywać od 7 rano, a w południe trafiłam do domu z objawami udaru... Uważaj na siebie! Ani chwasty, ani kamyki (zwłaszcza nieszlachetne ) nie są warte naszego zdrowia...
agniecha973 12:12, 02 sie 2012

Dzięki, nie będę się umartwiać

Na razie robię wypad na pole po ogórki i ziemniaki na obiad.
Wieloszka 12:26, 02 sie 2012

agniecha973 napisał(a)
Dzięki, nie będę się umartwiać

Na razie robię wypad na pole po ogórki i ziemniaki na obiad.

Mniam
agniecha973 12:29, 02 sie 2012

Zapraszam, sporo tego mam. Może na późny obiad zdążysz.
Sonka 13:05, 02 sie 2012

Witam,nie pmiętam czy to Ty Beata chciałyście posadzić hortensję HAYES STARBURST, ale z powodu wysokiej ceny zrezygnowałaś, znalazłam w sieci i nawet blisko mego miejsca zamieszkania w dobrej cenie po 26,90 zł, gdyby sie przydała podaję linka

http://allegro.pl/hortensja-odmiana-hayes-starburst-kwiaty-giganty-i2518662610.html

praca mordercza ale ogród będzie .. marzenie, pozdrawiam
agniecha973 16:15, 02 sie 2012

Irenko, dziękuję za życzenia.

Sonka, ja szukałam Great Star, ale może Beata. Ona tu zagląda, więc pewnie zauważy wiadomość. Dzięki.
EPODLAS 22:50, 02 sie 2012

Agnieszko spóźnione ale serdeczne gratulacje z okazji dwusetki. Lubię do ciebie zaglądać. Masz wspaniałe warzywa, reszta ogrodu tez udana.

agniecha973 23:05, 02 sie 2012

Dziękuję Bożenko.
Pszczelarnia 08:12, 03 sie 2012

Agniecho, wściekłe żółto-niebieskie kolory koszyka są jak najbardziej letnie, prowansalskie.
Mnie się wydaje, że ja mam 'Polanę', bo jak rozpoznać coś, co zostało wykopane od sąsiadki? Mówisz Polka? A z malinami chodzi o to, żeby miały dużo słońca, które dociera wszędzie. Muszę jeszcze podumać nad tym. Na razie pilnuję rozprzestrzeniania się poza "kanciki".
A sąsiadka owa (starsza pani) mówi tak: "pani Ewo jeszcze weźmiemy tych malin i pani sobie dosadzi." Ja na to: "Nie mam już dokąd". Ona patrzy po ogrodzie warzywnym, spogląda w dal i mówi: "a pod płotami jest tyle miejsca i nad brzegiem strumienia" - już wyobrażam sobie mnie plewiącą maliny pod płotami i nad brzegiem .... . Ale w jednym miejscu kusi mnie jak nic ale nie będę w chwasty sadziła ... .
agniecha973 08:19, 03 sie 2012

U mnie sobie radzą tak na dziko właśnie. Maliny silne są. Ja znowu nie bardzo miałabym czas je plewić U mnie inne relacje z roślinami.
Nie umiem rozpoznać rodzaju malin, tylko po karteczce ze szkółki.

Koszyk chyba raczej w szwedzkich barwach narodowych, hi hi. Zabrzmiało romantycznie to "prowansalskie".