Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 15:59, 06 sie 2012

Karolina, jeszcze oprócz tego 50 tawuł czeka na miejsce. Ale tam ciągle kamyki się plączą. Tiarelki w półcieniu, myślałąm, że takie stanowisko lubią.

Eliza, my nie lubimy takich intensywnych zapachów, lilii szczególnie. W domu nie mogę ich trzymać. Ale całe szczęście nie wszystkie pachną.
Przetacznik 16:17, 06 sie 2012

bardzo mi się podoba ta żwirowa ścieżka daje taki miły klimat, zazdroszczę...
Pszczelarnia 17:04, 06 sie 2012

O Kasandrze pomyślałam Creme Bruelee lub Southem Comfort - nieważne, jest piękna ... . Moje tiarelki jakieś w ogóle inne i marne. Zaintrygowałam się ... .
Rozmach, rozmach prac. A do wykończenia i efektu trzeba czasu, nie przyspieszymy go.
Welka 17:12, 06 sie 2012

agniecha973 napisał(a)

Bardzo mi się podoba ta Kassandra. Bardzo, bardzo

Że ja wcześniej jej nie zauważyłam, jak ostatnio zamawiałam to się nad nią zastanawiałam, ale ostatecznie wzięłam coś innego. Teraz widzę, ze też bardzo, bardzo mi się podoba
agniecha973 18:56, 06 sie 2012

Witajcie dziewczyny, miło, że wpadłyscie.
Przetaczniku, to coś więcej niż ścieżka, to sucha rzeka Daje fajny efekt, bo odcina się kontrastowo od trawnika. Muszę wpaść do Ciebie i zostawić ślad, bo do tej pory podglądam cichaczem.

Pszczółko, wiem wiem z tym czasem. Ja go wcale nie chcę przyspieszać!!! Wręcz przeciwnie, niech trochę zwolni. Mówisz, że tiarelki marne? Ciekawe czego im trzeba, żeby rosły. Ja napisałam, że jestem z nich zadowolona, bo naprawdę wypuściły masę listków i wydaje mi się, że nie kapryszą. Na tym samym stanowisku zginęło mi raptownie w ciągu dwóch dni 6 żurawek. Podejrzewam ostre słońce, które wyszło za szybko po deszczu, listki na drugi dzień raptownie były spalone, jakby uschły w ciągu jednej doby.

Ewelino, tą Kasandrę polecił mi pan hodowca żurawek na targu. Zastanawiałam się nad jeszcze inną, oczywiście patrzyłam tylko na wygląd, bo co ja o nich wiem. Sięgnęłam po inną, a pan do mnie, że ta Kassandra będzie dużo lepsza, bo tamta druga bardzo słabo przyrasta, a ta jest warta polecenia. Pamiętam tylko tyle, że ta druga miała jeszcze większe liście od Kasandry. Pożyjemy zobaczymy. Na razie rzeczywiście ładnie przyrasta.
popcorn 18:57, 06 sie 2012

Tiarelki chyba do pólcienia rzeczywiscie. Musze o nich poczytac... ale mam tylko jedna, do tego kupiona myslac ze to zurawka
50 tawul? To dopiero... pieknie bedzie Aga, na wszystko trzeba czasu i sil - juz widac ze bedzie cudnie!!! Powodzenia!!
Ile Wy macie ziemi, skoro piszesz ze jeszcze sad z dzika laka... sporo do ogarniecia!!!
pozdrawiam
agniecha973 18:59, 06 sie 2012

Karolina, 1 hektar 29 arów. Nie do ogarnięcia we dwójkę z pomocą lub nie dwóch nieletnich.
Sonka 22:28, 06 sie 2012

Ojej, jakie zmiany, ogrod ma to do siebie, że śpimy a on nam rośnie, piękne rośliny posadziłaś, zagladam bo też sadzę i przesadzam, pozdrawiam
Elfik 23:38, 06 sie 2012

Agniecha... strasznie jestem zmęczona... Samym oglądaniem tej Waszej katorżniczej pracy!!!!! No, ale grunt, że jest ścieżka... Bo przecież ścieżką wychodzi się na prostą!
Skoro lubisz słoneczniki, to mogę Ci posłać nasionka takiego w kolorach żółci i brązu...
agniecha973 23:43, 06 sie 2012

Piękny ten słonecznik Elu. Wiesz ja upatrzyłam sobie u Ciebie kilka roślinek z nasion, nie wiem tylko czy dasz radę je dla mnie pozbierać.