Poza okresem lęgowym żyją w stadach ale nie muszą to byc wielkie stada , trójka to też stado.Większe grupy mozna zobaczyc na zerowiskach jak gdzieś np sarna padnie. Kruk to symbol mądrości.
Poczytałam o czarnowronie (szczerze powiem, że nie słyszałam tej nazwy wcześniej i myślałąm, że może się ze mnie podśmiechujesz ) i w sumie z opisu bardzo pasuje. Pewnie z opisów to by jeszcze kilka znalazł. Bogdziu, jak Ty się decydujesz czy to ten czy inny?
Niczym nie okrywałam. Ona ma ze 4 lata, ale biedna była na poprzednim stanowisku. Na wiosnę ją wydobyłam z cienia i dopiero żyć zaczęła od tego roku. Ty masz młodą? Podpytaj Magnolię, może coś podpowie.
A ja dziś takie zdjęcie zrobiłam, że pomyślałam o wydrukowaniu go i zawieszeniu jako obrazek na ścianie, tylko nie wiem jak to technicznie rozwiązać, bo za szybkę w ramkę to nie bardzo. Muszę je jeszcze dopracować, żeby w którymś punkcie była lepsza ostrość. Tak nieskromnie powiem, że mi się spodobało
Agnieszko aż takim znawcą to ja nie jestem zeby ze 100% pewnością powiedziec , moze byc i czrnowron inaczej mówiąc wrona czarna ( w odróżnienie od wrony siwej ) szczególnie jeśli nie były duże , ale kruk też wazy ok 1 kg wiec olbrzymem nie jest jak np większe ptaki drapiezne.