Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

ewalm 19:55, 05 lut 2013

Czarnowron nie pasuje?
Dlaczego u Was kruków nie ma?
agniecha973 19:56, 05 lut 2013

Nie wiem, tak mnie ktoś kiedyś nauczył, że w naszym rejonie nie ma, że to ptak raczej rzadki itp.
Bogdzia 20:15, 05 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Kruki trzymają się grupowo prawda? Te prawie zawsze w trójkę i nie ma szans, żeby nie krakały jak przelatują.

Poza okresem lęgowym żyją w stadach ale nie muszą to byc wielkie stada , trójka to też stado.Większe grupy mozna zobaczyc na zerowiskach jak gdzieś np sarna padnie. Kruk to symbol mądrości.
agniecha973 20:18, 05 lut 2013

Podobno najbardziej inteligentny z ptaków. Ho ho, ale goście!
Bogdzia 20:20, 05 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Nie wiem, tak mnie ktoś kiedyś nauczył, że w naszym rejonie nie ma, że to ptak raczej rzadki itp.

Agnieszko sparwdziłam , piszą że był rzadki i występował głównie na wschodzie ale to już sie zmieniło i zasiedla cały kraj .
agniecha973 20:22, 05 lut 2013

No ja już parę lat wstecz do szkoły chodziłam i może trzeba było po drodze odświeżyć wiadomości
agniecha973 20:30, 05 lut 2013

ewalm napisał(a)
Czarnowron nie pasuje?

Poczytałam o czarnowronie (szczerze powiem, że nie słyszałam tej nazwy wcześniej i myślałąm, że może się ze mnie podśmiechujesz ) i w sumie z opisu bardzo pasuje. Pewnie z opisów to by jeszcze kilka znalazł. Bogdziu, jak Ty się decydujesz czy to ten czy inny?
agniecha973 20:32, 05 lut 2013

butterfly napisał(a)
Aga, ale wiosna już pozostawiła swoje ślady w twoim ogródku

Moja lawenda ma normalny kolor.... czy to "normalne"? bo widzę, że twoja ma gałązki stare już uschnięte a dopiero świeże wychodzą... a moja cała ma taki kolor jak twoja świeża...

Chyba namieszałam...- okrywałaś swoją czymś? i ilu letnia? bo może tu tkwi odpowiedź...

Niczym nie okrywałam. Ona ma ze 4 lata, ale biedna była na poprzednim stanowisku. Na wiosnę ją wydobyłam z cienia i dopiero żyć zaczęła od tego roku. Ty masz młodą? Podpytaj Magnolię, może coś podpowie.
agniecha973 20:41, 05 lut 2013

A ja dziś takie zdjęcie zrobiłam, że pomyślałam o wydrukowaniu go i zawieszeniu jako obrazek na ścianie, tylko nie wiem jak to technicznie rozwiązać, bo za szybkę w ramkę to nie bardzo. Muszę je jeszcze dopracować, żeby w którymś punkcie była lepsza ostrość. Tak nieskromnie powiem, że mi się spodobało

Bogdzia 20:42, 05 lut 2013

agniecha973 napisał(a)

Czarnowron nie pasuje?

Poczytałam o czarnowronie (szczerze powiem, że nie słyszałam tej nazwy wcześniej i myślałąm, że może się ze mnie podśmiechujesz ) i w sumie z opisu bardzo pasuje. Pewnie z opisów to by jeszcze kilka znalazł. Bogdziu, jak Ty się decydujesz czy to ten czy inny?

Agnieszko aż takim znawcą to ja nie jestem zeby ze 100% pewnością powiedziec , moze byc i czrnowron inaczej mówiąc wrona czarna ( w odróżnienie od wrony siwej ) szczególnie jeśli nie były duże , ale kruk też wazy ok 1 kg wiec olbrzymem nie jest jak np większe ptaki drapiezne.