Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Zeta 17:36, 05 lut 2013

Ja zerwałam tydzien temu gałazki z jakiejś dzikiej wiśni ...stoją już tydzien w wodzie i nic ......czy one zakwitna??
agniecha973 17:38, 05 lut 2013

Mi nigdy nic z tego nie wyszło Pytaj Hani jak ona to robi.
hanka_andrus 17:44, 05 lut 2013

Wiśnia dość długo otwiera pączki,ale jednak otwiera.Nie jest to widok taki jak na forsycji,ale kwiatki białe w pęczkach też pięknie wyglądają,tylko,że krótko są.Forsycja u mnie po 2 tygodniach dopiero,u Ciebie wiśnia ...jeszcze z 10 dni co najmniej.Miej cierpliwość.
agniecha973 17:45, 05 lut 2013

Wstawiam zdjęcia ptaka, który często nade mną lata i kracze, tak po prostu KRA KRA. Nie mogę się zdecydować co to jest. Szukałam wśród wron i gawronów, ale nie pasuje. Nie mogę wpaść na trop. Całe lato i jesień latały po 3 sztuki razem, dziś był sam i akurat miałam w ręku aparat, więc zrobiłam zdjęcia i zbliżyłam. Biegnę po Bogdzię, dla niej to pewnie pestka. Dla mnie orzech

Zeta 17:49, 05 lut 2013

hanka_andrus napisał(a)
Wiśnia dość długo otwiera pączki,ale jednak otwiera.Nie jest to widok taki jak na forsycji,ale kwiatki białe w pęczkach też pięknie wyglądają,tylko,że krótko są.Forsycja u mnie po 2 tygodniach dopiero,u Ciebie wiśnia ...jeszcze z 10 dni co najmniej.Miej cierpliwość.

Dzięki u mnie z cierpliwością trudno ...ale czekam.
Bogdzia 18:38, 05 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Wstawiam zdjęcia ptaka, który często nade mną lata i kracze, tak po prostu KRA KRA. Nie mogę się zdecydować co to jest. Szukałam wśród wron i gawronów, ale nie pasuje. Nie mogę wpaść na trop. Całe lato i jesień latały po 3 sztuki razem, dziś był sam i akurat miałam w ręku aparat, więc zrobiłam zdjęcia i zbliżyłam. Biegnę po Bogdzię, dla niej to pewnie pestka. Dla mnie orzech

Moim zdaniem to kruk.
butterfly 18:54, 05 lut 2013

Aga, ale wiosna już pozostawiła swoje ślady w twoim ogródku

Moja lawenda ma normalny kolor.... czy to "normalne"? bo widzę, że twoja ma gałązki stare już uschnięte a dopiero świeże wychodzą... a moja cała ma taki kolor jak twoja świeża...

Chyba namieszałam...- okrywałaś swoją czymś? i ilu letnia? bo może tu tkwi odpowiedź...
agniecha973 19:44, 05 lut 2013

Bogdziu, układ "twarzy" ma rzeczywiście jak kruk, ale kruk kojarzy mi się z dużym ptakiem,a ten jest raczej średni. Nie brałam kruka pod uwagę, bo u nas PODOBNO kruków nie ma. Ale mi dałaś teraz do myślenia. Kruk, to jest coś, jak dla mnie. Trochę chyba przez wiersz Edgara Allana Poe "Kruk" i postać Tomka Beksińskiego, który wykorzystał ten wiersz do stworzenia audycji muzyczno-słownej i który "nauczył" mnie słuchania muzyki. Dziękuję.
Bogdzia 19:47, 05 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, układ "twarzy" ma rzeczywiście jak kruk, ale kruk kojarzy mi się z dużym ptakiem,a ten jest raczej średni. Nie brałam kruka pod uwagę, bo u nas podobno kruków nie ma. Ale mi dałaś teraz do myślenia. Dziękuję.

Aga u Ciebie tyle ptaków , równiez drapieznych więc myslę że i kruki są bo one lubią takie środowisko jak inne drapiezniki i często podkradają innym jedzenie jak tamte coś upolują.
agniecha973 19:51, 05 lut 2013

Kruki trzymają się grupowo prawda? Te prawie zawsze w trójkę i nie ma szans, żeby nie krakały jak przelatują.