Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 14:54, 22 lut 2013

Ewo, to są puste ule, pszczół już nie ma. Decyzja należy do nas czy przyjąć/kupić pierwszy rój.

Ania, podeślij na pw gdzie znalazłaś pęcherznicę.
magnolia 15:08, 22 lut 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Aromoterapia przy astmach i innych, woskowanie rąk za darmo, antybiotyk na reumatyzm za darmo, miła muzyka dla ucha. Same eko-pozytywy. Los tych pszczół leży mi na sercu.

Magnolio, dobra Wróżko ogrodowa przybądź i do mnie, podaruj kwiaty słoneczne dla udręczonych owadów.

mnie tez kusza pszczoły, ale moi boją się ich bardzo, no i teren mamy dość niewielki. Zostaje mi patrzeć na pszczoły pracujące przy lawendzie i prosić ludzi wokół żeby nie pryskali środkami owadobójczymi w dzień.
Ewo- jeszcze parę dni- zaraz znów śnieg spadnie z dachu, i może tym razem nie napada nowy.
Bogdzia 20:08, 22 lut 2013

Często zaglądam ale ponieważ nie umiem tak na obrazkach planowac to się nie odzywam. Ja muszę doniczkę postawic zeby coś zobaczyc. Pozdrawiam Agnieszko i Magnolio.
AniaDS 21:13, 22 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Chyba popróbuję i z czarnuszką i z gipsówką. Zobaczymy co wyjdzie. Czarnuszka ma koperkowe liście, ale większe kwiatki, ale dość wysoka jest. Przynajmniej ta, którą widziałam u kogoś w ogródku.

Czarnuszka jest średniej wysokości, ładnie wygląda, ma też fajne, ozdobne liście a po kwitnieniu owocostany.
Gipsówki jakoś nie lubię, pokłada mi się na rabacie i wciąż ją podwiązuję.
A tytoń ozdobny? Kwitł mi do późnej jesieni, bardzo obficie. Jest ciut wyższy niż czarnuszka.
Madzenka 06:58, 23 lut 2013

Bogdzia napisał(a)
Często zaglądam ale ponieważ nie umiem tak na obrazkach planowac to się nie odzywam. Ja muszę doniczkę postawic zeby coś zobaczyc. Pozdrawiam Agnieszko i Magnolio.

Mam identycznie
Pozdrawiam, zapowiadają od dzisiaj odwilż i wiosnę
Bogdzia 09:59, 23 lut 2013

Miłego dnia Agnieszko , rozejrzyj się czy jest rudzik.
an_tre 14:19, 23 lut 2013

Bogdzia napisał(a)
Bozenko to tak samo jak ja nie umiem na papierze, dlatego całą zimę tylko myślę co by tu jeszcze, ja muszę w plenerze, jakoś mi łatwiej pewnie dlatego, ze nie mam solidnych podstaw teoretycznych co z czym, w jakiej odległości , ile itd...itd
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
an_tre 14:32, 23 lut 2013

Agnieszko nadal śledzę twoje plany i może coś z tych twoich planów zakiełkuje wiosną u mnie czarnuszkę siałam, trzeba ją przerwać bo jak zbyt gęsto to się pokłada ale jest ok. ładnie zdobi nawet po przekwitnięciu, bo ma fajne okrągłe makówki dodawałam ją do kompozycji w wazonach i świetnie się komponuje Pozdrawiam

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
AniaDS 18:14, 23 lut 2013

Udanego weekendu
Madzenka 00:22, 24 lut 2013

czy zasypało Cię Agnieszko ..?? Taka cisza?