Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

bociek 17:30, 17 mar 2013

Agniecha, u Ciebie, jak u Bogdzi i Ani asc ptasi raj To male co nie skakalo a biegalo to moim zdaniem pliszka One tak szybciunio przebieraja lapkami I machaja ogonkami Smieszne, male ptaszki

Piekne oznaki wiosny, ale globus z meldunku mnie rozwalil

Noc znowu ma byc mrozna

Sciskam
agniecha973 17:36, 17 mar 2013

Trochę wiosny parapetowej.
WIdok ogólny.

Każda doniczka to inna odmiana Gdzie ja to zmieszczę???

Stipa Ponny Tails. Po wniesieniu do domu z balkonu wykiełkowała w kilka dni.

Papryka. Co ciekawe nie wzeszły wszystkie nasiona z jednej strony. I to same żółte papryki. Ta strona doniczki była odwrócona w stronę szyby. Czyżby za zimno? Papryka lubi gorąc do kiełkowania. Muszę porównać zeznania z Agą z Grabiami, bo ona też dostała te nasiona ode mnie. Ciekawe co u niej. Aga, jak czytasz, to pisz jak u Ciebie Etiuda i Telimena.

agniecha973 17:38, 17 mar 2013

Boćku, pliszki niby znam, bo całe lato spacerują koło mnie na polu przy plewieniu. Tu nie mam pewności, bo bardziej grubasek to był, a pliszki mi się smukłe wydają. Ale po zimie różnie może być, wiem po sobie
Pozdrówka.
jotka 18:07, 17 mar 2013

Aga, zegary słoneczne już wielokrotnie widziałam, ale globus jako wskaźnik zmian pogodowych to dopiero u Ciebie
Zazdroszczę możliwości podglądania nie tylko ptaszków, ale i rwących się do życia roślin ...

Wiosnę na parapecie tez już mam

A te ozdoby na iglakach to jakby nie na te święta

Bogdzia 09:34, 18 mar 2013

Śliczne masz te globusy. Roslinki też pieknie wykiełkowały. Miłego dnia Agnieszko.
agniecha973 09:45, 18 mar 2013

JOlu, Bogdziu, pozdrawiam. Dziękuję za miłe słowa.
Pszczelarnia 09:56, 18 mar 2013

Agnieszka, z papryką okrągłą od Ciebie tak samo. Nie wykiełkowała. Za zimno. Ale teraz wreszcie grzeje słońce na te parapety.
Nacieszyłam oczy rzeczywistością parapetową. W tej plastikowej przeźroczystej tacce co masz wysiane? Ona jest bez otworów? Mówię składnią z orzeczeniem na końcu.
popcorn 09:58, 18 mar 2013

O, to już wiem czemu moja papryka się zbuntowała i od 2 tyg ciiisza!
Fajna wiosna chociaż na parapecie u Ciebie, Aga!

pozdrawiam!!
agniecha973 10:03, 18 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Agnieszka, z papryką okrągłą od Ciebie tak samo. Nie wykiełkowała. Za zimno. Ale teraz wreszcie grzeje słońce na te parapety.
Nacieszyłam oczy rzeczywistością parapetową. W tej plastikowej przeźroczystej tacce co masz wysiane? Ona jest bez otworów? Mówię składnią z orzeczeniem na końcu.

Ewo, ta, którą Ci wysłałam (pomidorowa) wykiełkowała najlepiej . Ona jest na zdjęciu u samego dołu, jest za gęsto, będę musiała pikować w najbliższym czasie. Jeszcze raz piszę, ze papryka dobrze kiełkuje gdy ma przez cały czas ponad 20 stopni. U mnie stała w łazience, gdzie mam ponad 25 stopni.
Ewo, trawka? Stipa Ponny Tails. Bez otworów.

Karolina, pozdrówka.
grupa_trzyma... 11:09, 18 mar 2013

O papryce poczytałam. Moja też słabo wschodzi. Jutro zdam relację z siły kiełkowania.
Peperoncino nie wykiełkowało wcale.