Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Mala_Mi 10:32, 22 mar 2013

Gratki Agnieszko.... Moje szpaki też jedzą słoninę i co się da... a najchętniej by wpadły do domu.....
I gratulacyjny kfiotek..
agniecha973 10:39, 22 mar 2013

magnolia napisał(a)
molinia 'Variegata',
sesleria heuflera- moge Ci podarować
Carex secta Tenuiculmis- ale teoretycznie, wg Smala zimuje, ja nie wiem
kostrzewa ametystowa 'Aprilgreen'
Imperata 'Red Baron'

Niektóre dość wysokie, ale prześwitujące Dzięki, będę analizować po południu. Na razie znikam.
agniecha973 10:40, 22 mar 2013

Ania asc, dzięki za modny fiolecik U mnie sikorki zaglądają do okien, myślę, że chętnie by wpadły na okruszki.
Pszczelarnia 10:41, 22 mar 2013

Agnieszka, oby tak dalej! Ściskam. Ja już nie wiem co o tej pogodzie myśleć. A czy ją (pogodę) obchodzi, co o niej myślimy?
agniecha973 10:43, 22 mar 2013

Pszczółko, ja miałam straszny kryzys przez tą pogodę, ale ta żółta różana rabatka jakoś mnie pobudziła do życia. Może po świetach da się ruszyć do ogrodu.
magnolia 10:50, 22 mar 2013

a nie boli Cię bardzo że różanka została jednoodmianowa? Nie chcę żebyś patrzyła z niedosytem

Ja się trzymałam ostatnio, teraz powoli wymiękam- kończą mi się zasoby nadziei na wiosnę.

Kmicice wykiełkowały, a koraliki nie- małe, więc wredne.
malkul 11:37, 22 mar 2013

Zagadka na dziś

Gdzie szukać wiosny? Odp: tego nie wie nikt.
A gdzie szukać Magnolii? Odp: Jak zawsze, u Agniechy

Dziewczynki - pozdrawiam Was serdecznie, obie

magnolia 11:42, 22 mar 2013

wczoraj zorientowałam się że nie dostaję powiadomień od Kokoszki-polazłam tam szybko, podziwiałam rozsady. A dziś miałam coś napisać, żeby powiadomienia przychodziły i.... zapomniałam.
Gdzie szukać Magnolii - za parę minut u pediatry- trzeba zaszczepić najmłodsze na wścieklizny różne.
malkul 11:50, 22 mar 2013

To wyślij mi trochę tej szczepionki bo moja dzidzia od rana daje koncert
agniecha973 14:53, 22 mar 2013

Magnolio, nic mnie nie boli. Zapowiada się luksusowo. Dodałyśmy innych drobiazgów i myślę, że jeszcze jedna odm. róży wprowadziłaby chaos. Tam nie ma niedosytu. Tylko róże u AniDS są tak piękne na zdjęciach, że każdą by się chciało.

Ja chwilowo odżyłam, choć średni zaraził mnie grypką i wczoraj był nędzny wieczór, ale już się podkurowałam i wychodzę na prostą - maliny, grejfrut, czosnek w zalewie i cytrynka. Katowałami się ile mogłam i są efekty. Wczoraj mama przeczytała, że zażycie cynku w ciągu 24h od pierwszych objawów przeziębienia podobno daje duże szanse na "niezachorowanie". Zakupiłam, łyknęłam, ale co pomogło, nie wiem.

U mnie z pomidorami nie mam prolemu, wszystkie wyszły, nawet starocie po terminie ważności.

Zagadka - BOMBA. Pozdrawiam też.

Jeszcze się na coś szczepi w tym wieku??? Moze mnie coś ominęło? Albo nie pamiętam.