Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

grupa_trzyma... 22:56, 15 maj 2013

Nigdy nie wiadomo
malkul 22:58, 15 maj 2013

tak sobie przypomniałam jak robiłaś pokaz pomidorów i muszę iść wytrzeć buzię bo się obśliniłam
grupa_trzyma... 23:04, 15 maj 2013

malkul napisał(a)
tak sobie przypomniałam jak robiłaś pokaz pomidorów i muszę iść wytrzeć buzię bo się obśliniłam

Aga dostała złoty medal za pomidora giganta, pamiętacie ludkowie moi, jej Mexicana?
Rench 23:06, 15 maj 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Ewa, trzeba było mówić, że fenkuł Ci się marzy. Ja oddałam całą torebkę nasion koleżance, bo u mnie za słaba ziemia jednak. Ciągle wybijał w kwiatostany, stąd wiem jakie są ładne. Fenkuł ma wspaniały anyzkowy smak. Mam nadzieję, że u koleżanki sie uda i posmakuję fenkuła w tym roku. Mam tez przepis od znajomego Włocha na sałatkę o nazwie salsa verde. Pyszna! Ale fenkuł potrzebny.

Agnieszko,a jak się ten fenkuł uprawia,ja wysiałam torebkę bordowego między różami ,zaczyna pokazywać ogonki jak koper,jego się przerywa czy jak ?
agniecha973 23:10, 15 maj 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Aga dostała złoty medal za pomidora giganta, pamiętacie ludkowie moi, jej Mexicana?

Aga, ja Was podejrzewam o jeszcze większego, ale zatajonego, więc ten złoty medal to dyskusyjny jest.

A z tym smakiem anyżkowym, to niestety źle mi się kojarzy z dzieciństwem. Raz na jakiś czas ktoś z zagranicy przywoził żelki - misie i część z nich byłą anyżkowa. Jak się trafiło na takiego, to jeszcze przy dziesiątym z kolei też było czuć ten posmak. Błe...
agniecha973 23:16, 15 maj 2013

malkul napisał(a)
\

MAkul, ciii... to już nie pora na jedzenie. Zaraz w strój kąpielowy trzeba się zmieścić, a ty o kolacji przypominasz
Rench 23:20, 15 maj 2013

Agnieszko,z tym anyżkiem nie jest aż tak źle,ja dotychczas kojarzyłam z herbatką na wzdęcia dla dzieci
Ale kiedyś zrobiłam zapiekany z serem feta i był całkiem niezły
agniecha973 23:17, 16 maj 2013

Tak wygląda moja nowa różanka. Zmałpowałam od Kasiog wyściełanie papierem. Do tej pory ścieliliśmy tylko skoszoną trawą, ale to jeszcze lepszy pomysł.

Najpierw tak

Później tak

A na koniec nasypałam jeszcze ziemi z ubiegłorocznych skrzynek balkonowych od siebie i od mamy, będzie łatwiej plewić, bo moja ziemi łatwo się zlewa. Taki sam zabieg (bez ziemi na wierzchu) przeszła rabata z tawuami i berberysami przy suchej rzece.
Acha, te kartki są z drugiej strony zadrukowane, nie myślcie, że zainwestowąłam w ryzę papieru na grządki
agniecha973 23:23, 16 maj 2013

Próbujemy jakoś pomóc roślinkom się rozrosnąć, bo w niektórych miejscach psy trochę niszczą. Problem jest pod okapem dachu, wylegują się w miejscach, gdzie aktualnie nie pada (to problem tylko podczas deszczu), bo one nie korzystają za dużo z bud i szukają wtedy suchych miejsc. Mój M zrobił na szybkiego kawałek płotka do akceptacji. Jak zakręciłam nosem, to kazał wstawić na ogrodowisko, bo jest pewny, ze tu się spodoba

noemi 23:58, 16 maj 2013

Aga , Ty to robisz takie czary mary podziwiam Cię a różanka fanie wygląda , krzaczki podrosną ... nie wiem , gdzie ona jest ...od strony tarasu ? i będą potrzebowały podpór?

a co do płotka, ach Ci Nasi M. .... dowcipni są bardzo ... ale płotek nie jest zły, najważniejsze , żeby spełniał swoją funkcję