Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 11:41, 14 maj 2013

Szerokie horyzonyt to jak spojrzę na pola wokół Nie umiem funkcjonować bez kilku worków ziemniaków, buraków i marchewki w piwnicy w zimie.
Pszczelarnia 11:55, 14 maj 2013

Pełne uznanie.
grupa_trzyma... 14:46, 14 maj 2013

Ja też mam warzywa w miejscu reprezentacyjnym, które równocześnie jest najbardziej nasłonecznione. Kto był u mnie ten wie. Podchodzę do warzywnika praktycznie. Przede wszystkim ma być wygodnie i musi mi się zmieścić wszystko, co sobie chcę posiać. W tym roku chyba się nie zmieszczę.
Podziwiam te warzywniki z trawą i kancikami oraz te ze skrzyniami. Może kiedyś?
Póki co mam w przedogródku Pomidożarnię (nazwa zastrzeżona ) a zaraz za nią grządki. Z ładnych roślin polecam fenkuł (ma piękne ogromne kwiatostany) oraz boćwinę o różnokolorowych łodyżkach.
ewalm 22:42, 14 maj 2013

Szczypiorek jest bardzo ładną rośliną. A jak kwitnie jeszcze ładniejszą za to mniej zjadliwą. A u mnie przezimowały porzucone pory i czekam na kwiaty Nigdy nie widziałam.
Bogdzia 23:09, 14 maj 2013

agniecha973 napisał(a)

Bogdziu, nie przejmuj się tak moimi pytaniami. Dam radę.
Pozdrawiam.

Ani przez chwilę nie wątpię że dasz radę.
Madzenka 23:11, 14 maj 2013

Czytam o cichutku, na warzywach się nie znam
agniecha973 23:17, 14 maj 2013

Pozdrawiam dziewczyny analizujące piękne warzywniaczki i warzywka. Pozdrawiam, też Bogdzię, która nie wątpi we mnie (ja w siebie tak )
Edit: Madżenkę też pozdrawiam.

Żeby nie było tylko gadania, pokażę krajobraz wokół mojego domu. Oczywiście nie widzę go z takiej perspektywy na co dzień. Z bliska nie wydaje się taki miły dla oka, choć też niczego sobie.

Pszczelarnia 15:50, 15 maj 2013

ON jest jedyny niepowtarzalny. Takich krajobrazów trzeba bronić! A tu bijesz głową w mur a każda kasta decydentów kiwa głową. Na konferencjach "krajobrazowych" wszyscy o tym samym a decydenci "niemocni".
Uprawiłam w tym momencie żale i prywatę. Ale nie żebym się załamała. Nie ja! Bierzmy sprawy w swoje ręce.

A fenkuł - ja usiłowałam kupić ale nie mieli. Nie warzywnik ze ścieżkami trawiastymi to nie dla mnie. Ale z kwiatkami wciśniętymi to i owszem.
grupa_trzyma... 22:19, 15 maj 2013

Ewa, trzeba było mówić, że fenkuł Ci się marzy. Ja oddałam całą torebkę nasion koleżance, bo u mnie za słaba ziemia jednak. Ciągle wybijał w kwiatostany, stąd wiem jakie są ładne. Fenkuł ma wspaniały anyzkowy smak. Mam nadzieję, że u koleżanki sie uda i posmakuję fenkuła w tym roku. Mam tez przepis od znajomego Włocha na sałatkę o nazwie salsa verde. Pyszna! Ale fenkuł potrzebny.
agniecha973 22:46, 15 maj 2013

Mnie nie namówicie na anyżkowe smaki.