Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Pszczelarnia 09:55, 14 mar 2014

Bo kosodrzewina ma niby tylko 50 cm ale jest jednak krzewem na tej rabacie. Trzeba pilnować, żeby róże miały miejsce dookoła siebie i nie były na kosodrzewinie albo takie baylki upchnięte (Agiecha mówię to z doświadczenia własnego). Układ fajny tylko te wymiary plam i roślin pomierz. Bo na ten mały skrawek to na moje wyczucie jest za dużo plam i roślin.
Aga, ja w zeszłym roku robiłam bylinówkę i za dużo roślin upchałam. Wszystkim się wydaje co widzą zdjęcia, że u nas jest dużo miejsca na rabatach ale tak nie jest. Tutaj matematyka i rysunek - podstawa.

Szałwia niska różowa - to jakaś fajna roślina?
magnolia 09:58, 14 mar 2014

rozsuń kosówki.
Leć, poczuj wiosnę, od jutra jakaś paskudna pogoda ma być.

mam nadzieję że nie zrobiłam Ci przykrości moją reakcją, nie miałam takiego zamiaru.

popcorn 09:59, 14 mar 2014

Wow ale się dzieje Pieknie będzie!
Aga Ty masz chociaż po 3 szt te róże, ja mam po jednej Ech.. ale jak tu się zdecydować jak jest ich tyyle i wszystkie cudne? W odcieniach różu wybieram, może nie będzie tragicznie
agniecha973 15:42, 14 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Bo kosodrzewina ma niby tylko 50 cm ale jest jednak krzewem na tej rabacie. Trzeba pilnować, żeby róże miały miejsce dookoła siebie i nie były na kosodrzewinie albo takie baylki upchnięte (Agiecha mówię to z doświadczenia własnego). Układ fajny tylko te wymiary plam i roślin pomierz. Bo na ten mały skrawek to na moje wyczucie jest za dużo plam i roślin.
Aga, ja w zeszłym roku robiłam bylinówkę i za dużo roślin upchałam. Wszystkim się wydaje co widzą zdjęcia, że u nas jest dużo miejsca na rabatach ale tak nie jest. Tutaj matematyka i rysunek - podstawa.

Szałwia niska różowa - to jakaś fajna roślina?

Ewa, dzięki za głos rozsadku. Postaram się rozsądnie do tego podejść. Jak będzie, zobaczymy.

Szałwia niska granatowa/niebieska, ta od Finki deep blue cośtam. Swietna jest.
agniecha973 15:49, 14 mar 2014

magnolia napisał(a)
rozsuń kosówki.
Leć, poczuj wiosnę, od jutra jakaś paskudna pogoda ma być.

mam nadzieję że nie zrobiłam Ci przykrości moją reakcją, nie miałam takiego zamiaru.

Marta, tu nie chodzi o robienie przykrości, ja się nie obrażam i nie urażam za byle co i tak podchodzę do ludzi, więc mam nadzieję, że i ja nie wywołałam żadnych negatywnych emocji. Na pweno nie miałam zamiaru. Zapytałam czy na pewno, bo jakoś tak za łatwo poszło z tym rysunkiem. No musisz uwierzyć, że ja nie widzę tak jak Ty i zawsze mam wątpliwości czy to tak da radę i czy ma sens. Jeśli jest do przyjęcia, to fajnie, bo nie muszę męczyć ciebie i siebie (zadręczać).
Dzięki jeszcze raz.

Przyszły dwa pudła róż. Idę rozpakować, bo mnie ciekawość zżera jak wyglądają te w donicach (pani pisała, że są spod folii, więc mają liście).

Rozkwitły 2 iryski, ale zdj. wieczorem. Też są fioletowe, ale i tak śliczne.
agniecha973 15:51, 14 mar 2014

popcarol napisał(a)
Wow ale się dzieje Pieknie będzie!
Aga Ty masz chociaż po 3 szt te róże, ja mam po jednej Ech.. ale jak tu się zdecydować jak jest ich tyyle i wszystkie cudne? W odcieniach różu wybieram, może nie będzie tragicznie

Karolina, no kokoszki z nas i tyle. Mi ciężko przychodzi podjęcie decyzji co do wyboru jednej odmiany, ale jak już zrobię taką rabatę, to jestem zachwycona. Na dobre mi to wychodzi, zdecydowanie. U mnie inaczej wszystko ginie w przestrzeni, ale tu koło tarasu chcę pocieszyc oko różnorodnością okiełznaną, nazwijmy to
agniecha973 15:53, 14 mar 2014

W mieście rozkwitły forsycje, dziś widziałam żółte krzaczki, ale jeszcze nie wszystkie, nierówno na razie kwitną. U nas na wsi zawsze ze dwa dni później.
popcorn 20:01, 14 mar 2014

O, to super! Bo czekam na te forsycje z cięciem bukszpanów i lawendy. A róże kiedy się tnie? Bo na rozgarnięcie kopczyków to chyba za wcześnie?
Pozdrawiam Kokoszkę
Kokoszka
agniecha973 20:40, 14 mar 2014

Ania DS ostatnio napisała, że kopczyki już trzeba rozgarnąć, a cięcie jak kwitną forsycje.
Pozdrówka, ko ko...
agniecha973 20:43, 14 mar 2014

Zakupy różane

Leonardo da Vinci
to największa sadzonka

Tu 20 szt. doniczkowanych Stadt Rom

i pojedyncza sadzonka