Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Kondzio 22:13, 08 kwi 2014

agniecha973 napisał(a)
Nie szkodzi. Zainteresowałeś mnie kwiatkiem. Lecę zobaczyć o co chodzi.
o mekonopsa mi chodziło
magnolia 08:54, 09 kwi 2014

ale masz wiosennie
agniecha973 09:05, 09 kwi 2014

Marta, dziś już zimno, strasznie. +3 tylko od rana. Aż się wierzyć nie chce, że takie skoki - wczoraj w słońcu krótki rękaw, a dziś kurtka.
Mam drugą siewkę papryki rożek, jak przeżyje (bo pikowałam wczoraj przy pikowaniu pomidorów, a nie ma jeszcze liści tylko liścienie, więc może się nie przyjąć) będzie Twoja. ALe ja już załamana tym, że nie chce wschodzić kupiłąm dwie inne papryki sołdkie o kształcie rożka - Artist i Ornela. Idą ładnie, zobaczymy co z nich za jedne.
Wychodzą powoli czosnki Ostrowskiego, wczoraj kilka namierzyłam. Mikołajek też ruszył po zimie, choć to mikrus jeszcze, ale widać, ze chce rosnąć.
magnolia 09:21, 09 kwi 2014

jakie dobre wiadomości!
Ja też zaglądam do mikołajków prawie codziennie. Rosną!
A z papryki nic mi nie wyszło, ani jedna- jakaś 'zepsuta' jestem.
dzięki że o mnie pamiętasz, aż mi głupio.

Za czosnki o. trzymam kciuki.
Purple S od Ciebie są już wielkie. Niektóre Krzyśki też, a inne dopiero się pokazały. Dziwne jakieś- może dlatego że kupowałam z kilku źródeł, różnej wielkości, więc może i z witalnością u nich różnie.

fajnie Ci się udało z platanami.
agniecha973 09:38, 09 kwi 2014

Marta, nie Ty zepsuta, tylko nasiona! Wiesz, ile ja nasiałam? A tylko 2 wzeszły.
Tobie głupio. I tak w ogóle, to Ty o mnie nie pamiętasz, nie? Tylko ja o Tobie

Z platanów cieszę się jak wariatka. Najbardziej to chyba z tego, że udało mi sie znaleźć dla nich rozsądne miejsce. Choć chciałabym jeszcze ze 4, jako taką aleję, ale wydaje mi się, że nie pasuje

Widzisz, gdzie rosną? Tyczki babmusowe widać i metki

Tu szersza perspektywa. Nie ma sensu sadzić kolejnych czterech w głąb (byłaby "aleja" z 6 szt. - 3 po każdej stronie), prawda?

magnolia 09:42, 09 kwi 2014

widzę, widzę- ładnie
Zostań przy dwóch strażnikach, aleja za mocna by była chyba
agniecha973 09:47, 09 kwi 2014

Dzięki za utwierdzenie. Tak czułam. Tu z prawej jest konkurencja olch, ale musimy je utrzymać w ryzach. Wiem, że brzydko wyglądają takie (nie lubię tak upitolonych drzew), ale musieliśmy im ściąć głowy. Jedna ma dodatkowo przycięte gałezie górne, a druga nie. Chcę zobaczyć jak się góra zabuduje w każdej.
paulina_wero... 10:19, 09 kwi 2014

agniecha973 napisał(a)

U mnie też już gotowe wszystko, ale tylko dymkę powtykałam. Liczę na jutrzejsze opady, to rozsadzę kapusty spod folii. Z buraczkami się waham, bo jak będą chłodne noce, to im nie służy. Też jak pogoda pozwoli, ruszę w sobotę z wysiewami. Dziś pikowałam pomidory. Mam wyjątkowo małe jak na tą porę roku, bo późno siałam. Ale papryki mam cudne, już chcą kwitnąć.

ale dorodne sadzoneczki a u mnie takie mizerne
agniecha973 10:23, 09 kwi 2014

Papryka długo rośnie, więc siałam koniec stycznia/początek lutego (nie pamiętam dokładnie). Twoje też za jakiś czas takie będą.
hanka_andrus 10:30, 09 kwi 2014

Te platany, nie wiem jakiego pokroju, W moim parku rosną to potężne drzewa. I nie tak dawno sadzone. Myślę, że będzie w przyszłości za mały rozstaw,