Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Magda70 19:52, 08 kwi 2014

za dużo ma Beatlesów aby niestety zmieniać na montany...chociaż mi się podobaja...Ale z drugiej strone moje Beatlesy mają dopiero rok...dam im szansę

Ale mam inne pytanie....mogę już wsadzić do ziemi ze 3 ziemniaki????? Bo mialam frajdę w zeszlym roku jak swoje wlasne jadlam.
butterfly 19:55, 08 kwi 2014

Magda70 napisał(a)
za dużo ma Beatlesów aby niestety zmieniać na montany...chociaż mi się podobaja...Ale z drugiej strone moje Beatlesy mają dopiero rok...dam im szansę

A wiesz Magda, że na to samo wpadłam oglądając fotki? że zamienie? ale ja tez mam duuużo, i dam im jeszcze szanse
popcorn 19:58, 08 kwi 2014

Cudne tulipki! A może popryskaj ścieżkę jakimś herbicydem, padną? Tylko tulipki osłoń, żeby ich nie załatwić..
pozdrawiam!
Magda70 20:00, 08 kwi 2014

butterfly napisał(a)

A wiesz Magda, że na to samo wpadłam oglądając fotki? że zamienie? ale ja tez mam duuużo, i dam im jeszcze szanse

No dokładnie..nie dajmy się zwariować
agniecha973 20:44, 08 kwi 2014

Dokładnie, dziewczyny! Nie dajmy się zwariować. Ja kiedyś chciałam hakone w tym miejscu, ale to nie miało sensu. Szukałam z Magnolią zamiennika konsultując się z Mariuszem S. i jego żoną. Wybraliśmy montanę i byłam trochę niepocieszona, ze to nie hakone. Ale jak widać źle na tym nie wyszłam. Czekam jeszcze na efekt, bo ja dzieliłam i dzieliłam te moje montany, więc tylko część jest łądna. Po drugie, to moja subiektywna ocena. Po prostu nie urzekły mnie te beatlesy tak jak montana i nic na to nie poradzę, ale to nie znaczy, ze te drugie mi się nie podobają, tylko trochę mniej. A pamiętacie, Magnolia kiedyś pisała, że u jej siostry są takie Beatlesy, że aż się ślini na ich widok Także dajemy im szansę i w przyszłym roku znów porównamy.
agniecha973 20:45, 08 kwi 2014

Magda70 napisał(a)

Ale mam inne pytanie....mogę już wsadzić do ziemi ze 3 ziemniaki????? Bo mialam frajdę w zeszlym roku jak swoje wlasne jadlam.

Nasze ziemniaki poszły już do ziemi w sobotę, więc możesz już spokojnie sadzić. Na wsi już chyba wszyscy posadzili.
agniecha973 20:46, 08 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Cudne tulipki! A może popryskaj ścieżkę jakimś herbicydem, padną? Tylko tulipki osłoń, żeby ich nie załatwić..
pozdrawiam!

Karolina, to dla mnie ostateczność. Staram się w ogóle tego nie używać.
popcorn 20:47, 08 kwi 2014

Och! Świeże ziemniaczki... pychota Beatlesy sobie zamówiłam na próbę, jako wygrana w konkursie żurawkowym. Nie mam. Mówicie że montana lepsza? muszę pooglądać
agniecha973 20:50, 08 kwi 2014

Zależy co się komu podoba. U mnie w rankingu przed Beatlesami.
paniprzyroda 20:51, 08 kwi 2014

Ziemia na warzywa przygotowana, tylko czasu brak. Może w sobotę część posieję. Ale trochę ziemniaków poszło dziś do gruntu, bez mojego udziału. Pozdrawiam.