Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Olasta 21:13, 13 maj 2014

Jestem jestem, tylko rzadko się oddzywam
Gabriela 21:34, 13 maj 2014

agniecha973 napisał(a)
Wiadomość dnia, a może i tygodnia: Nastawiłam 1 maja pokrzywy na gnojówkę. Dziś przychodzę zamieszać, pół wiadra brakuje (duże wiadro budowlane). Szukam winowajcy (podejrzewałam rozlanie) a tu psy podchodzą i piją w najlepsze!!! A fuj! Ja samego zapachu nie cierpię, a one to piją. Musi być gotowa zatem. Ciekawe czy mi psy nie wybujają.

. Ja też nastawiłam mniej więcej wtedy, tzn. pokrzywę z dodatkiem skrzypu i dzisiaj ją po raz kolejny zamieszałam. Zielone już prawie w płynie, śmierdzi już jak gnojówka zwierzęca, ale to widocznie są psie perfumy, tylko my tego nie rozumiemy.
agniecha973 22:11, 13 maj 2014

gusiarz napisał(a)
Aguś...ja o pampersach pisałam

Moje dwie wisznu umbra... też marnie rosną. Liście jakby w miejscu stoją.... i wszędzie masa mszyc i gąsienic..... O Frisia słyszałam, że jakiś grzyb atakuje.... nie do odratowania jak to ten grzyb... Trzymam kciuki... może się jeszcze obudzą...

Aga, chyba muszę wzrok zbadać - ja przeczytałam "najtańsze tetrowe". Coś ze mną nie tak

Wiecie co, z tymi Frisiami to tak sobie dziś podczas wieczornego plewienia truskawek wymyśliłam (plewienie sprzyja myśleniu ), że mogliśmy je sami załatwić. Pamiętam, że sadziliśmy ciut wyżej, bo Magnolia pisała, że nie tolerują zalewania korzeni, ale... przez całe lato ta rabata była ściółkowana skoszoną trawą i ta trzecia, która żyje mało co jej dostała, bo najdalej rośnie, a te dwie wokół siebie pusto miały, więc im więcej tej trawy przypadło. Hmmm... To jest dośc prawdopodobny przebieg zdarzeń. No cóż, spróbuję zatem jeszcze te dwie podmienić i zobaczymy co z tego wyjdzie. A życ już raczej nie żyją - drapnęłam dziś lekko korę na pieńku i w tych dwóch jest sucha, a w tej co żyje jest po drapnięciu zielona. To 100% test. Całe życie się człowiek uczy... i dalej głupi.
agniecha973 22:16, 13 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Oj plagi ogrodznicze spadaja....
Ja 15 na 30 lawend wymieniłam... A wiśnie umbracośtam marnie wyglądają...

Ja już się dziś trochę podłąmałam, bo i piwonie pąki miały, ale ze 3 straciły, jakby spalone. Może psy podlewają? Po takiej pokrzywie to mocz jeszcze bardziej żrący, he he. Ale wcale mi nie do śmiechu, bo chyba nie zobaczę tej jasnej Early Glow, bo ta ma pąki upalone. Trudno, niech idzie w korzeń, w przyszłym roku będzie większa. Za to America i Coral Sunset powinny się rozwinąć bez problemów, ale jeszcze im trochę brakuje, pąki jeszcze ściśnięte.
A wisienki chyba też na jakiegoś grzyba zapadają czasem. Nie życzę nikomu żadnych plag, niech zdrowo rosną.
agniecha973 22:17, 13 maj 2014

Olasta napisał(a)
Jestem jestem, tylko rzadko się oddzywam

Porób jakieś zdjęcia i pokaż co u Ciebie.
agniecha973 22:19, 13 maj 2014

Gabriela napisał(a)

. Ja też nastawiłam mniej więcej wtedy, tzn. pokrzywę z dodatkiem skrzypu i dzisiaj ją po raz kolejny zamieszałam. Zielone już prawie w płynie, śmierdzi już jak gnojówka zwierzęca, ale to widocznie są psie perfumy, tylko my tego nie rozumiemy.

Moje już prawie do dna wydoiły. A jak chuchną tuż po piciu, to fuj! Nie rozumiemy i nie chcemy zrozumieć
Magda70 22:29, 13 maj 2014

gusiarz napisał(a)
Porzeczkę masz na kiju czy to krzaczek? Myślę nad nimi do owocownika... nie wiem na które się zdecydować. Rodzice mieli szczepione na pniu i fantastycznie im owocowały. Ale te tradycyjne też piękne.

Ja mam na pniu czerwoną, czarną i agrest... Super owocują... Czarną porzeczkę mam dopiero 3 rok...
agniecha973 22:32, 13 maj 2014

Magda70 napisał(a)

Ja mam na pniu czerwoną, czarną i agrest... Super owocują... Czarną porzeczkę mam dopiero 3 rok...

Pokaż jak mocujesz do pionu. Ja sobie z nimi nie radzę.
Magda70 22:33, 13 maj 2014

agniecha973 napisał(a)

Ja już się dziś trochę podłąmałam, bo i piwonie pąki miały, ale ze 3 straciły, jakby spalone. Może psy podlewają? Po takiej pokrzywie to mocz jeszcze bardziej żrący, he he. Ale wcale mi nie do śmiechu, bo chyba nie zobaczę tej jasnej Early Glow, bo ta ma pąki upalone. Trudno, niech idzie w korzeń, w przyszłym roku będzie większa. Za to America i Coral Sunset powinny się rozwinąć bez problemów, ale jeszcze im trochę brakuje, pąki jeszcze ściśnięte.
A wisienki chyba też na jakiegoś grzyba zapadają czasem. Nie życzę nikomu żadnych plag, niech zdrowo rosną.

Ja dziś zaglądałam w moje piwonie i jestem zmartwiona bo nie widzę, żadnych pąków A pamiętam, że specjalnie sadziłam troszkę wyżej... I znów rok będę musiała czekać na kwiaty...
Magda70 22:35, 13 maj 2014

agniecha973 napisał(a)

Pokaż jak mocujesz do pionu. Ja sobie z nimi nie radzę.

eM mocuje...postaram się jutro cyknąć...