Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 22:37, 13 maj 2014

Już widzę jak będzie ładnie za 2-3 lata w tym miejscu! (trawa jest w oddaleniu od rh, mają wokół siebie wyplewione, tylko z daleka tak wygląda)

Ja się pytam kto to tak krzywo posadził??? Rządki są równe, ale z tego punktu wyglądają okropnie! A nestety stąd je najczęściej widzę. Muszę na jesień podprostować. Przymykamy lewe oko, .żeby nie patrzeć na chwasty

Ten to się opije, ciągle zalany

viva 22:42, 13 maj 2014

Z Frisią mogła być taka przyczyna.
Agnieszko takie podsuszone pąki piwonii są wtedy jak je zaatakuje grzyb albo bardzo sucho wiosną co w tym roku odpada (choć nie wiem jak u Ciebie było). Odkąd o tym wiem pilnuję by na wiosnę piwonię miały wilgoć i robię oprysk przeciwgrzybowy. Tym razem myślę, że psy są niewinne
agniecha973 22:48, 13 maj 2014

viva napisał(a)
Z Frisią mogła być taka przyczyna.
Agnieszko takie podsuszone pąki piwonii są wtedy jak je zaatakuje grzyb albo bardzo sucho wiosną co w tym roku odpada (choć nie wiem jak u Ciebie było). Odkąd o tym wiem pilnuję by na wiosnę piwonię miały wilgoć i robię oprysk przeciwgrzybowy. Tym razem myślę, że psy są niewinne

Vivo, ależ u mnie baaardzo sucho jest! Ziemia jak pył w niektórych miejscach, tam też! Nie dały rady bidule! Ojej, żebym ja wiedziała, że je trzeba podlać! Jutro podleję wszystkie. U mnie pada jak w kościele podczas święcenia pokarmów. Czasem coś mocniej szurnie, ale naprawdę jest bardzo sucho. Wczoraj wykopywałam młode sadzonki truskawek, bo rosną na redlinie (na sadzonki je trzymam) i po tygodniu od posadzenia zemdlały, choć były sadzone z wielodoniczek i podlane ze 3 razy w ciągu tego tygodnia. Rozkopałam większą dziurę, nalałam w każdą sporo wody i posadziłąm od nowa. Widzę, że pomogło. Po redlinie przy podlewaniu jednak woda spływa za bardzo.
Vivo, ale zastanawia mnie to, że obok rosną inne odm. i nie mają takich objawów.
agniecha973 22:49, 13 maj 2014

O, u mnie cały czas taki deszcz jak na dzisiejszej mapie pogody http://www.yr.no/place/Poland/Lower_Silesia/Luba%C5%84/hour_by_hour.html
agniecha973 23:01, 13 maj 2014

To teraz lansujemy nowy typ ławeczki.

Można z dystansem do ogrodu podejść. Mój M mówi, że to ławka na wysokim poziomie

To jak? Kopiujecie?
stychaz 23:08, 13 maj 2014

agniecha973 napisał(a)

Agnieszko, muszę zapytać czy to jes berberys green carpet? Jak Ci się sprawuje?

Super ławeczka i nawet dwuosobowa
agniecha973 23:13, 13 maj 2014

Tak, green c. Jest super. Nie mam z nim żadnych kłopotów. Tylko nie pytaj jak cię traktuje przy plewieniu. Czasem po paru dniach jeszcze znajdziesz gdzieś kawałek kolca. Ale jest co raz gęściejszy, ciągle wypuszcza nowe odnóża z centrum krzaka i ten środek się bardzo zagęszcza. liczę na to, że już ostatni ciężki sezon plewienia (moja mama tej rabaty pilnuje, a była na tygodniowym wyjeździe i po powrocie się załamała, strasznie nam tu zarasta)
stychaz 07:03, 14 maj 2014

Dzięki. Chciałam coś takiego w przedogródku, żeby pieski i kotki mi nie podlewały hortensji.
A pamiętasz może co ile cm jest sadzony?
agniecha973 07:21, 14 maj 2014

Chyba ok. 70-80 cm.
popcorn 07:56, 14 maj 2014

Green carpet cudny, gdyby nie te kolce właśnie! Moja piwonia pod brzoskwinią też żadnego kwiatka w tym roku, myślałam że deszcz tam dotrze, ale chyba nic z tego:/ same liście.

Miłego dnia!