Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Gabriela 17:43, 13 mar 2012

agniecha973 napisał(a)
W piątek byłam na targu i zrobiłam zakupy hurtowe Chciałam jeden lub dwa kosze, ale w hurcie było taniej. Do tego jeszcze była duża donica w komplecie, ale nie załapała się na zdj.
Jakie zestawy kwiatków proponujecie? Mam już jakieś wizje, ale chętnie pooglądam lub poczytam o Waszych typach.

Jak ja lubię wiklinę!
Widzę tu na początek bratki i stokrotki, razem, gęsto posadzone.
Potem widzę niebieską zwisającą lobelię, którą podsadzisz białe begonie takie jak u Hani.
A jesienią ja do takich koszy pakuję hortensje do suszenia:

Albo całkiem co innego . Niecierpki na przykład, albo begonie bulwiaste, albo niskie dalie wysiane z nasion, takie pojedyncze.
bociek 18:17, 13 mar 2012

Ciesze sie, ze moje pomysly przypadly do gustu Te hortensje w koszyku sa niesamowite - swietny pomysl
agniecha973 23:06, 15 mar 2012

izomorfia3 napisał(a)

Oto nowa doniczka.

Ooo mam dokładnie takie same różnej wielkości-zakupione tego roku
Witam!
Jestem na 36 stronie poznawania ogrodu

Witaj izomorfia. Miło, że wpadłaś.
agniecha973 23:09, 15 mar 2012

Gabriela napisał(a)

W piątek byłam na targu i zrobiłam zakupy hurtowe Chciałam jeden lub dwa kosze, ale w hurcie było taniej. Do tego jeszcze była duża donica w komplecie, ale nie załapała się na zdj.
Jakie zestawy kwiatków proponujecie? Mam już jakieś wizje, ale chętnie pooglądam lub poczytam o Waszych typach.

Jak ja lubię wiklinę!
Widzę tu na początek bratki i stokrotki, razem, gęsto posadzone.
Potem widzę niebieską zwisającą lobelię, którą podsadzisz białe begonie takie jak u Hani.
A jesienią ja do takich koszy pakuję hortensje do suszenia:

Albo całkiem co innego . Niecierpki na przykład, albo begonie bulwiaste, albo niskie dalie wysiane z nasion, takie pojedyncze.

Jak zdążę to poszaleję w tym roku z koszyczkami. Prawie wszystko mi się podoba, nawet większość z tych kwiatków już do mnie jedzie, część posiana, bratki niespecjalnie lubię, a żeby napchać tyle kwiatów hortensji do koszyka to jeszcze trochę muszę poczekać, najpierw muszę je posadzić .

agniecha973 23:12, 15 mar 2012

A jeszcze miałam pokazać donicę, ale musicie dobrze posłuchać, która to jest, bo mam tylko zdj. kompletu na schodach To ta druga co do wielkości, otoczona azaliami w workach.

andziulka 23:37, 15 mar 2012

Witaj Agnieszko ! Masz bardzo duży ogród, masę bardzo ciekawych projektów. nie jest łatwo zagospodarować tak duży ogród, ale z taką pomocą na Ogrodowisku na pewno się uda. Masz fajne ognisko, pieski, aniołki, koszyki wiklinowe i wiele innych rzeczy, których juz nie jestem w stanie wymienic. Szybko przeskakiwałam po Twoim ogrodzie, bo już poźna pora na dokladne czytanie. Widzę, że masz wszystko Siejesz też warzywa, masz też chyba drzewka owocowe, bo włączyłaś sie do dyskusji u Marci na temat sadownictwa. masz bogatą wiedze ogrodniczą -super. Duży ogród, wiec dużo masz pracy, ale na efekty nie trzeba bedzie długo czekać. Będę do Ciebie zaglądać
Pozdrawiam cieplutko
agniecha973 23:43, 15 mar 2012

Dziękuję za miłe słowa. Na ogrodowisku bardzo łatwo nabawić się kompleksów, ale przyznam, że łatwo też sobie z nimi można poradzić. Ja niby dużo wiedziałam przed, ale jeszcze do pewnych spraw nie doszłam, a tu okazały się takie łatwe.
Sebek 23:51, 15 mar 2012

Fajne te koszyczki Latem zwykłe pelargonie super wyglądają w koszach -

I nie zapomnij o wilczomleczu diamond frost !
agniecha973 23:56, 15 mar 2012

Tak jest diamond frost na liście chciejstw
monteverde 00:20, 16 mar 2012

fajna ta donica