Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

ewalm 01:02, 13 lip 2014

Aga, ja miałam w Niemczech odmianowe łubiny - nawet bez ścinania powtarzały kwitnienie całe lato.
Madzenka 09:56, 13 lip 2014

agniecha973 napisał(a)
Miało być na później, a ja dziś kupiłam na rynku 2 łubiny w odpowiednim kolorze, ale już przekwitające i dość niskie. Zawiązały nasiona, ciekawe czy będą te same z siewu.
A w brico były ładne sadzonki stella de oro, więc przywlokłam 5. Nadają się do podziału, ale zaczynają kwitnąć, więc dzielić chyba lepiej jesienią. Czy nie cackać się i dzielić. W tym sezonie nie muszą kwitnąć, aby narobić z nich sadzonek na sezon przyszły. Może jedną zaryzykuję i będę obserwować jak się mają.

Po co je chcesz dzielić? On u mnie po 2 latach były już wielkie, co roku sobie rozdzieliszm teraz daj im żyć i przyjedż do mnie po następne sadzonki Lubię stella bo kwitną od końca maja do września i mają fajne ciemnozielone liście
agniecha973 13:01, 13 lip 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Aga,rabaty pięknieją
Szkoda sosny,bramkę da sie naprawić ,więc mniejsza strata.
Zakupy bardzo fajne,kibicuję dalszym pracom

P.S. no i jak ma nie padać?...,jak tu baby tylko cmokają i całusy ślą
Buziam

Gabrysia, dzięki. Dobrze, że pięknieją. Jakby miały brzydnąć, to by obciach był.
Deszcz był potrzebny, ale chyba jednak przesadziłyśmy
agniecha973 13:04, 13 lip 2014

ewalm napisał(a)
Aga, ja miałam w Niemczech odmianowe łubiny - nawet bez ścinania powtarzały kwitnienie całe lato.

Ewa, dzięki. o bardzo dobre wiadomości. Już niedługo sprawdzę sama.
Gdzieś Ty była jak cię nie było?
agniecha973 13:05, 13 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Po co je chcesz dzielić? On u mnie po 2 latach były już wielkie, co roku sobie rozdzieliszm teraz daj im żyć i przyjedż do mnie po następne sadzonki Lubię stella bo kwitną od końca maja do września i mają fajne ciemnozielone liście

Będę dzielić, żeby dużo było. Podzielę teraz, to do jesieni każda sadzonka zmężnieje i na wiosnę będzie można znów rozdzielić. Magnolia napisała, że wszystko ma być zanurzone w liliowcach.
noemi 20:18, 13 lip 2014

agniecha973 napisał(a)
Liliowce

To połaczenie jest bossskie żółtków u mnie nie ma … ale przemawia do mnie ten zestaw

Aga, pozdrawiam Cię Kochana
agniecha973 10:18, 14 lip 2014

Boskie, dla mnie też. W życiu bym go nie wymyśliła
Pozdrówka, Madziu.
ewalm 11:49, 14 lip 2014

agniecha973 napisał(a)

Ewa, dzięki. o bardzo dobre wiadomości. Już niedługo sprawdzę sama.
Gdzieś Ty była jak cię nie było?

To się cieszę, że dobre .Bardzo, bardzo lubię łubin. Liście mi się podobają.
Pracuję No i wakacje, trzeba zagospodarować jakoś dzieci. To pochłania razem mnóstwo czasu. Ale czasami zaglądam na O.
Prawie ogarnęłam moją działeczkę owocowo-kwiatową Mam cały łan rudbekii z gailardią, przetykanej kostrzewami - ładnie to wygląda, niestety kostrzewa sieje się jak szalona (jest w tej rabacie spontaniczną przybłędą z trawnika najpewniej).Jesienią do renowacji. 90 % roślin z Niemiec posadzonych na części zacienionej. I heroicznie utrzymuję w stanie prawie odchwaszczonym jedyne wolne miejsce na działce - do obsadzenia różami jesienią. Szkoda, że nie mam tego wszystkiego za drzwiami domu - ale fajnie, że w ogóle jest
No i mamy już pozwolenie na budowę
Gratuluję wakacji , ja jeszcze nie byłam, chyba dopiero w sierpniu dłuższy urlop.
Bogdzia 22:21, 14 lip 2014

Agnieszko stale zagladam i podczytuje a dziś pozdrówka zostawiam.
agniecha973 22:46, 14 lip 2014

ewalm napisał(a)

To się cieszę, że dobre .Bardzo, bardzo lubię łubin. Liście mi się podobają.
Pracuję No i wakacje, trzeba zagospodarować jakoś dzieci. To pochłania razem mnóstwo czasu. Ale czasami zaglądam na O.
Prawie ogarnęłam moją działeczkę owocowo-kwiatową Mam cały łan rudbekii z gailardią, przetykanej kostrzewami - ładnie to wygląda, niestety kostrzewa sieje się jak szalona (jest w tej rabacie spontaniczną przybłędą z trawnika najpewniej).Jesienią do renowacji. 90 % roślin z Niemiec posadzonych na części zacienionej. I heroicznie utrzymuję w stanie prawie odchwaszczonym jedyne wolne miejsce na działce - do obsadzenia różami jesienią. Szkoda, że nie mam tego wszystkiego za drzwiami domu - ale fajnie, że w ogóle jest
No i mamy już pozwolenie na budowę
Gratuluję wakacji , ja jeszcze nie byłam, chyba dopiero w sierpniu dłuższy urlop.

Fajne sprawozdanie. Nie byłam dawno u Ciebie na wątku, muszę sprawdzić czy są jakieś zdjęcia. Jeśli nie, to może coś wrzucisz, choćby wspomnienie z niemieckiego ogródka na polskiej ziemi
Ciekawią mnie róże, które wybierzesz, albo może już wybrałaś.
Pozwolenie na budowę to jest coś! Teraz ja gratuluję!
Zaglądaj i odezwij się czasem.