Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

Juzia 14:25, 16 lip 2026

Kłosowce ładne!
Miałam raz. Bardzo krótko

Ale jak już będę robić rabatę pod domem to sobie zakupię!
Jak nie zapomnę

Mi się bardzo podobają Kudos Coral
Ewa777 14:44, 16 lip 2026

Też kiedyś miałam podarowane kłosowce. Bardzo sa ładne, ale jednak zanikły u mnie. Tak kak piszesz, na ziemiach gliniastych niektóre rosliny sobie nie radzą. Np. u mnie nie rosną rozchodniki.
Bardzo ładnie wygląda u Ciebie lilak Pink Perfume.
mrokasia 15:41, 16 lip 2026

Szybko przyszły te roślinki .
Polon 16:25, 16 lip 2026

Juzia napisał(a)
Kłosowce ładne!
Miałam raz. Bardzo krótko

Ale jak już będę robić rabatę pod domem to sobie zakupię!
Jak nie zapomnę

Mi się bardzo podobają Kudos Coral

No właśnie chyba u Ciebie czytałam, że te kudosy zanikają. Tego Coral też miałam w koszyku , ale usunęłam w odruchu rozsądku albo głupoty - jeszcze nie wiem w jakim odruchu
Polon 16:29, 16 lip 2026

Ewa777 napisał(a)
Też kiedyś miałam podarowane kłosowce. Bardzo sa ładne, ale jednak zanikły u mnie. Tak kak piszesz, na ziemiach gliniastych niektóre rosliny sobie nie radzą. Np. u mnie nie rosną rozchodniki.
Bardzo ładnie wygląda u Ciebie lilak Pink Perfume.

Mam kłosowce od Zuzi, rosną i się sieją, więc trochę liczę na to, że te nowe zachowają się podobnie

Lilaku, odpukać, mają się dobrze . Na razie nic z nimi nie robię, tylko wącham u podziwiam .
Polon 16:30, 16 lip 2026

mrokasia napisał(a)
Szybko przyszły te roślinki .

A pisali, że 8 dni, widać asekuracyjnie pisali
Idę sadzić
Joku 17:31, 16 lip 2026

Nie wiem czy akurat o mój wiciokrzew tobie chodzi, mam go od wielu lat (w poprzednim i obecnym ogrodzie). To odmiana Serotina, ładnie pachnie. Jest bezproblemowy chociaż ponoć lubi go mszyca ale ja takiego problemu nie zauważyłam. Mój obecny egzemplarz rośnie na końcu ogrodu, jego zadaniem jest przykrycie betonowego płotu. Warunki ma raczej trudne, przy podlewaniu trudno go dosięgnąć więc musi sobie radzić. Na początku musiałam bardziej o niego zadbać, dawała mu się we znaki głównie susza. Udało mi się nawet go rozmnożyć z sadzonek, pojawiły się też siewki. Nie przycinam głównie dlatego że mi się nie chce .
Aktualne zdjęcia w moim wątku.