Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

Polon 18:13, 30 mar 2025

Lidka - dziękuję
Jak dżdżownice, to super

Przeczytałam u Rojodziejowej, że bratki mi się mogły wysiać - dla mnie to dobra wiadomość, rosły w takim miejscu, że mogą przez kolejne lata tam być.

Dzisiaj uległam i wysiałam pomidory, chociaż nie planowałam, może tym razem uda mi się utrzymać je przy życiu.
Juzia 19:13, 30 mar 2025

Koktajlowe są nie do zdarcia! Jakby co
Patrycja_KG_Lu 19:47, 30 mar 2025

ajka napisał(a)
Polon, ale tu ruch

Bardzo podoba mi się twój betonowy warzywnik. Przynajmniej nie będzie się rozpadać jak moje skrzynie.

Oglądając różne aranżacje z kojou no mai - to drzewko podoba mi się z zielonym dołem, np z trzmielinami. Na razie sama rozkminiam co posadzić pod swoją. Myślałam o białych albo różowych bodziszkach, one są długo zielone i długo kwitną, albo z ułudką wiosenną, chyba pasowałoby mi to do reszty.

Widziałam dziś na giełdzie lokalnej tą wiśnię. Kusiła by kupić, mężowi się spodobała, bo akurat kwitła. Jednak zgodnie z postanowieniem wewnętrznym nie kupiliśmy (nie kupujemy czegoś dla czego nie ma wybranego miejsca, bo w naszym przypadku to się nie sprawdza jak czeka za długo w doniczce).
Polon 11:40, 31 mar 2025

Juzia napisał(a)
Koktajlowe są nie do zdarcia! Jakby co

Koktajlowych akurat nie wysiałam …
To był impuls, kupiłam ziemię do wysiewów, bo się na szpinak mala… coś tam napaliłam, szpinak się na razie moczy, a ten worek z ziemią się „marnował”, to wrzuciłam kilka zwyklaków. Czyli muszę dokupić nasiona koktajlowych
Polon 11:47, 31 mar 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Widziałam dziś na giełdzie lokalnej tą wiśnię. Kusiła by kupić, mężowi się spodobała, bo akurat kwitła. Jednak zgodnie z postanowieniem wewnętrznym nie kupiliśmy (nie kupujemy czegoś dla czego nie ma wybranego miejsca, bo w naszym przypadku to się nie sprawdza jak czeka za długo w doniczce).

Ta wiśnia to jeden z pierwszych zakupów, więc mam ją już jakieś 7-8 lat. Faktycznie wcześnie i ładnie kwitnie. Moja jest szczepiona na pniu około 240 cm, więc utrzymuje kształt takiej kulki. Prawdę mówiąc dopiero teraz zaczynam doceniać jej urodę, zwłaszcza ten kształt. Jeśli się weźmie pod uwagę, że absolutnie nic przy niej nie robie, to to jest drzewo idealne
Juzia 17:27, 31 mar 2025

Polon napisał(a)

Koktajlowych akurat nie wysiałam …
To był impuls, kupiłam ziemię do wysiewów, bo się na szpinak mala… coś tam napaliłam, szpinak się na razie moczy, a ten worek z ziemią się „marnował”, to wrzuciłam kilka zwyklaków. Czyli muszę dokupić nasiona koktajlowych

Kupisz i wysiejesz raz... a będziesz miała już na zawsze
Jak owoców jest cała masa na krzaku to nie sposób wszystkiego zebrać... wystarczy, że jeden spadnie i go nie zbierzesz... i będziesz już miała w następnym roku

No chyba, że to tylko mi się trafiły takie nie do zdarcia
Polon 17:54, 31 mar 2025

Juzia - oby nie , w zeszłym roku miałam koktailowe, się okaże jakie mi się trafiły

A dzisiaj - pomysł na 2 w 1, czyli utylizacja części traw i osłoną truskawek
Durne, czy może być???
Kordina 18:12, 31 mar 2025

O jejku! Jaka fajna kratka z miskantowych
Widzę, że drucikami na złączach wpięłaś
Juzia 19:08, 31 mar 2025

Fajne to!!!!
Polon 19:32, 31 mar 2025

Kordina napisał(a)
O jejku! Jaka fajna kratka z miskantowych
Widzę, że drucikami na złączach wpięłaś

Przyszpiliłam takimi kotwami, które se wymyśliłam że strzemion zbrojeniowych. Zamówiłam na all…, mój poodcinał jeden bok i zostało takie U do wbijania. Sprawdza mi się na tymczasowe przytrzymanie różnych różności.