Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

ajka 21:43, 07 sie 2026

Widzę, że żółta hakonechloa u ciebie nie ma problemów. U mnie odwrotnie. Czemu mnie to nie dziwi.

Jak tam u ciebie szpeciel jeżynowiec? Opaski pomogły? Bo u mnie bez zmian niestety. W dodatku jest też w tym roku trochę malin z podobnym objawem. A tam też były opaski
Polon 09:04, 08 sie 2026

Ania, o żółtą hako “walczę” od jakiegoś czasu, więc też łatwo nie jest, ale uparłam się i w końcu widzę szansę, że tym razem zostanie.
Mam od dobrych kilku lat Macra, walczy i w końcu zaczyna być widoczna.
Ta pod drzewem to All gold, sadziłam trzy razy po trzy sztuki. Po trzecim podejściu w końcu zostały dwie, zlały się w jedną. Efekt bardzo mi się podoba, więc mam w planie jeszcze powiększyć tą żółtą plamę.

Szpeciel - no więc … sama nie wiem, bo część z tych białych kulek to oparzenie słoneczne i to mam . Te które uznałam za szpecielowe były takie bardziej pojedyncze i w części raczej zacienionej, a później zostawały niedojrzałe, czerwone owoce - i tego na razie nie widzę, ale to było widoczne później, jak już widać było, że owoce nie dojrzewają.
Polon 09:06, 08 sie 2026

Pomidorki

mrokasia 09:47, 08 sie 2026

Korale