Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

anuska2507 10:58, 01 kwi 2025

Polon napisał(a)

Ten mój jest nożowy, to raczej siekacz, nie rębak, taki
Rozdrabniacz elektryczny, nożowy AL-KO MH 2500 SLICE
Generalnie na moje potrzeby, czyli raczej drobne gałęzie, jest naprawdę super

Może właśnie dlatego, że jest nożowy, radzi sobie z miskantami. Też by mi się taki przydał Na razie mam więcej miskantów niż gałęzi, ale kiedy drzewka podrosną może być odwrotnie.
DariaB 11:21, 01 kwi 2025

Piękna ta wiśnia, faktycznie jest tak wysoko zaszczepiona? Ja poluję na nią ale musi być koło 1,5 m zaszczepiona. Kratka miscantowa extra! Ja dzisiaj oddałam na bio wszystkie miscanty, całe szczęście zabrali nawet chochoły które się do worów nie zmieściły. Mam jeszcze cały taki wór na ścinki ogrodnicze i to przesypię do sąsiada, może chociaż trochę powstrzyma pokrzywy.
Polon 18:02, 01 kwi 2025

DariaB napisał(a)
Piękna ta wiśnia, faktycznie jest tak wysoko zaszczepiona? Ja poluję na nią ale musi być koło 1,5 m zaszczepiona. Kratka miscantowa extra! Ja dzisiaj oddałam na bio wszystkie miscanty, całe szczęście zabrali nawet chochoły które się do worów nie zmieściły. Mam jeszcze cały taki wór na ścinki ogrodnicze i to przesypię do sąsiada, może chociaż trochę powstrzyma pokrzywy.

Oczywiście, że się pomyliłam , 140, a nie 240
Miskanty jak rosną, to zachwycają, ale cięcie i utylizacja problematyczna
DariaB 19:20, 01 kwi 2025

Dzięki za info o wiśni! No cięcie miscantów to hardcore
Rojodziejowa 20:00, 01 kwi 2025

Dopiero dziś zauważyłam wątek, więc wpadam z opóźnieniem
Rozdrabniacz mi się właśnie marzy taki, żeby mi miskanty pociął. Sieczkarnia taty okazała się niesprawna. Chciałabym te miakanty jako ściółkę w szklarni wykorzystać właśnie. Idę poczytać o tym Twoim modelu rozdrabniacza
Ulina 22:37, 01 kwi 2025

Fajna opinia o rozdrabniaczu AL-KO ma podobno dobre kosiarki, to pewnie i ta maszyna się sprawdzi.
Polon 12:59, 02 kwi 2025

DariaB napisał(a)
Dzięki za info o wiśni! No cięcie miscantów to hardcore

Do cięcia traw kupiłam w ubiegłym roku ten sprzęt

Na razie jestem zadowolona, nie wiem jak będzie za kilka lat
Jak szukałam jakichś wskazówek co kupić, wszyscy zwracali uwagę głównie na moc sprzętu. Ten jest na aku 18V i to jest chyba na przydomowy ogród właściwy wybór
Polon 13:08, 02 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Dopiero dziś zauważyłam wątek, więc wpadam z opóźnieniem
Rozdrabniacz mi się właśnie marzy taki, żeby mi miskanty pociął. Sieczkarnia taty okazała się niesprawna. Chciałabym te miakanty jako ściółkę w szklarni wykorzystać właśnie. Idę poczytać o tym Twoim modelu rozdrabniacza

Miło mi Cię widzieć
Ten mój dosyć drobno sieka, w przypadku gałęzi to jest super, bo idealnie nadaje się do wysypania. Najgrubsze go cięłam, to gałęzie jeżyny, takie solidne 3cm.
Miskant - na wolnym powietrzu bałabym się, że go zdmuchnie, ale w szklarni chyba takich przeciągów nie ma
Tu jeszcze sieczka miskantowa z 1 zł dla lepszego złapania skali
Polon 13:10, 02 kwi 2025

Ulina napisał(a)
Fajna opinia o rozdrabniaczu AL-KO ma podobno dobre kosiarki, to pewnie i ta maszyna się sprawdzi.

Cieszę się, że coś wnosi
Z AL-CO mamy podkaszarkę elektryczną i tak, mąż zatwierdził zakup tego rozdrabniacza między innymi kierując się doświadczeniem z podkaszarką
AgaBoso 14:52, 02 kwi 2025

Malgo, jak dużo i z ilu miskantów wyszło Ci sieczki?
Czy dużo czasu zajęło Ci posiekanie?