Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Judith 19:03, 09 cze 2025

O cie florek, certyfikowana ogrodniczka będzie
ajka 20:48, 09 cze 2025

mrokasia napisał(a)

He he he, mam nadzieję że nie bo po pierwsze jakość materiału była taka sobie a po drugie to była forsycja co udawała porzeczkę

Hahaha, dobre Brawo, to czekamy do sierpnia na wyniki A teorię zdałaś ?
Margo2 22:26, 09 cze 2025

I tak po cichu, nic się nie chwaliła.
Trzymam kciuki za wyniki.
Szkoda, że nie dałaś znać to bym trzymała wcześniej.
Chociaż znając Ciebie to raczej aż tak bardzo się tym egzaminem nie przejęłaś.
Yupii, jadę z Wami
Magara 22:54, 09 cze 2025

Kaśku, gratulacje Nie wiem po co Ci ten certyfikat, bo fotki z Twojego ogrodu mówią, że jesteś ogrodniczką doskonałą
Iwonka 07:36, 10 cze 2025

Gratulacje nasza Ogrodniczko!!! Podziwiam za chęć rozwoju, zgłębiania pasji.
Angielskie ogrody podglądałam kiedyś na fb, prawdziwi pasjonaci. No i mądrość i witalność babci Anieli, skarb.

Kasia masz tak dopieszczony ogród w tym roku, tak bujny. Dobrze że fotki wrzucasz
Cieszy gdy nasadzenia tak fajnie ze sobą grają. Takie małe piękne pejzaże. Lekkie, delikatne.
U mnie po urlopie chwastowisko, ale w gęstniejących rabatach już jakoś nie widać. Najgorsze obszary przykancikowe

Wiesz że nie znałam tawuły Tor, Tor gold. Muszę u nas poszukać. potrzebuję takiej pancernej a fajnej rośliny.
mrokasia 11:00, 11 cze 2025

ajka napisał(a)

1 sadzonkę? docelowe wymiary - 180x150cm taka tam sadzoneczka ...

Nooo, spory jest
mrokasia 11:06, 11 cze 2025

Dziewczyny, za wsparcie w sprawie egzaminu bardzo dziękuję . Nigdy nie wiadomo do czego mi się ten papierek przyda . A wykłady były ciekawe, no, z wyjątkiem BHP oraz mechanizacji ogrodnictwa.

Iwonka, wczoraj wpadła do mnie znajoma i oprowadzając ją po ogrodzie zdałam sobie sprawę ile mi się przez te deszcze nagromadziło roboty. Chwasty się panoszą, sporo roślin mam do przycięcia, na kilku mam szkodniki, trawnik złapał grzyba i muszę go opryskać. Ale generalnie jak się nieco przymknie oko to jest nieźle .
Tawuła brzozolistna jest super, tylko spora rośnie .
TAR 17:31, 11 cze 2025

Ja nawet nie mam jak wyjsc na ogrod pada od ponad tygodnia, sa tak krotkie przerwy miedzy opadami ze nie da sie. Tak wiec obejrzycie sobie niezłe chwastowisko

O sadzeniu czegokolwiek z obowiazkowymi tetrisami moge zapomniec.
mrokasia 20:58, 11 cze 2025

TAR napisał(a)
Ja nawet nie mam jak wyjsc na ogrod pada od ponad tygodnia, sa tak krotkie przerwy miedzy opadami ze nie da sie. Tak wiec obejrzycie sobie niezłe chwastowisko

O sadzeniu czegokolwiek z obowiazkowymi tetrisami moge zapomniec.

Przynajmniej będzie nam raźniej, że nie tylko u nas tyły . Tzn mówię o sobie, nie wiem jak Jola .
mrokasia 22:55, 11 cze 2025

Udało mi się dziś po południu trochę popracować w ogrodzie. Wyrwałam trochę chwastów, - szczawik ma się doskonale!!! Wycięłam przetacznika pagórkowatego, orliki, irysy. Wycięłam też kwiaty ciemierników - wyglądały bardzo nieciekawie a w bliższym kontakcie okazało się, że część jest podgniła.
Za dużo było tego deszczu ostatnio.
A Wam też się udało coś grzebnąć?