Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 19:25, 25 cze 2025

Te kupione. Ostatnia z 3 kęp.
Gruszka_na_w... 21:26, 25 cze 2025

Mam podejrzenia, że wszystkie ogrodowe klątwy w tym sezonie spowodowane są przez mrówki. Znajduję je na każdej rabacie i grządce w warzywniku. Łażą po wszystkich drzewach. Prawdziwa inwazja.
Szkoda Gienki. Dobrze się zapowiadała. Życzę Ci, aby kolejne zakupione drzewko rosło bezproblemowo.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
olciamanolcia 21:48, 25 cze 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mam podejrzenia, że wszystkie ogrodowe klątwy w tym sezonie spowodowane są przez mrówki. Znajduję je na każdej rabacie i grządce w warzywniku. Łażą po wszystkich drzewach. Prawdziwa inwazja.
Szkoda Gienki. Dobrze się zapowiadała. Życzę Ci, aby kolejne zakupione drzewko rosło bezproblemowo.

u mnie to samo-zrobiły sobie lokum pod ambrowcem... wysypałam im proszek ale twarde są
ponadto mają gniazda pod grabami przy platanach i w trawie.
Ślimaków w tym roku zdecydowanie mniej ale za to mrówków a mrówków i to jeszcze gryzących
TAR 21:53, 25 cze 2025

Ja nie mam wiecej mrowek niz rok temu. Jest tak samo duzo. Moj proszeczek sie sprawdza. Staram sie gniazda, te w roslinach usuwac na biezaco. W lesie mi nie przeszkadzaja.
Dzis widzialam jak objadaly golasa, poczulam przyplyw sympatii
olciamanolcia 22:10, 25 cze 2025

TAR -cia a podej nazwę proszeczku
Ja mam substral i średnio działa , chyba moje mrówki sa wybredne