Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 19:25, 25 cze 2025

Te kupione. Ostatnia z 3 kęp.
Gruszka_na_w... 21:26, 25 cze 2025

Mam podejrzenia, że wszystkie ogrodowe klątwy w tym sezonie spowodowane są przez mrówki. Znajduję je na każdej rabacie i grządce w warzywniku. Łażą po wszystkich drzewach. Prawdziwa inwazja.
Szkoda Gienki. Dobrze się zapowiadała. Życzę Ci, aby kolejne zakupione drzewko rosło bezproblemowo.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
olciamanolcia 21:48, 25 cze 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mam podejrzenia, że wszystkie ogrodowe klątwy w tym sezonie spowodowane są przez mrówki. Znajduję je na każdej rabacie i grządce w warzywniku. Łażą po wszystkich drzewach. Prawdziwa inwazja.
Szkoda Gienki. Dobrze się zapowiadała. Życzę Ci, aby kolejne zakupione drzewko rosło bezproblemowo.

u mnie to samo-zrobiły sobie lokum pod ambrowcem... wysypałam im proszek ale twarde są
ponadto mają gniazda pod grabami przy platanach i w trawie.
Ślimaków w tym roku zdecydowanie mniej ale za to mrówków a mrówków i to jeszcze gryzących
TAR 21:53, 25 cze 2025

Ja nie mam wiecej mrowek niz rok temu. Jest tak samo duzo. Moj proszeczek sie sprawdza. Staram sie gniazda, te w roslinach usuwac na biezaco. W lesie mi nie przeszkadzaja.
Dzis widzialam jak objadaly golasa, poczulam przyplyw sympatii
olciamanolcia 22:10, 25 cze 2025

TAR -cia a podej nazwę proszeczku
Ja mam substral i średnio działa , chyba moje mrówki sa wybredne
mrokasia 08:48, 26 cze 2025

Dziewczyny, mrówek i u mnie sryliony. Ale akurat nie osiedliły się w Gience więc przyczyna jej zejścia była inna. Jaka? Nie wiem. Korzenie wyglądały na przegniłe. Aktualnie szukam czegoś na jej miejsce. Rozważam z magnolii drugą Gienkę lub Sunsation albo czerwonolistnego judaszowca. Tylko stacjonarnie i na pewno przed zakupem wyjmę drzewko z donicy by obejrzeć bryłę.

Za to właśnie zamówiłam sobie różę . Alden Biesen, która od dawna mi się szalenie podoba. Wczoraj wieczorem szukałam jej w myślach miejsca a dziś po porannym spacerze z psami poleciałam sprawdzić w realu wytypowane miejsce. No i cyk .
Kasya 08:53, 26 cze 2025

I od razu humor lepszy
TAR 08:56, 26 cze 2025

Kasia gdzie? Moja magnolka ktora zeszla to chyba tez była Gienka, nie miala wilgotno ale tez korzen jakby sam sie zjadł. I ta co na duzej rabacie rosnie moze miec to samo bo coraz bardziej zanika a rok temu w bujnych lisciach i kwiatach. Wiosna nawet miala 2 kwiaty a potem zaczela odpływac. W sobote sie okaze.
mrokasia 08:57, 26 cze 2025

Kasya napisał(a)
I od razu humor lepszy

mrokasia 09:02, 26 cze 2025

TAR napisał(a)
Kasia gdzie?

Gdzie posadzę czy gdzie kupiłam?

Posadzę tu gdzie wbity szpadelek

A zamówiłam we Floribundzie.