Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

TAR 20:47, 26 cze 2025

Tez mam nadzieje. Bo akurat pod magnolki dobrze ziemie zaprawilam. Duzo dobroci dalam. Wiec raczej nie od suszy, mokrego czy stanowiska. Mrozu tez nie bylo. A wyciagnelam patyk z resztka tego czegos co pokazalas. Mrowek tez tam nie bylo.
LIDKA 21:04, 26 cze 2025

Pewnie nigra już posadzona. Od myśli do realizacji jeden dzień. Mrokasia jesteś bardzo decyzyjną kobietą!!!
mrokasia 07:58, 27 cze 2025

LIDKA napisał(a)
Pewnie nigra już posadzona. Od myśli do realizacji jeden dzień. Mrokasia jesteś bardzo decyzyjną kobietą!!!

Posadzona .
mrokasia 08:04, 27 cze 2025

Wczoraj nawiozłam trawnik bo już był bardzo mizerny i wcale nie rósł. Trochę podlałam po nawiezieniu. A w nocy popadało i dziś rano też choć krótko. W prognozie deszczowy dzień. Choć obawiam się, że będzie jak ostatnio - raczej mżawki niż porządny deszcz.
LIDKA 09:21, 27 cze 2025

U mnie wczoraj popadało i powiało. Padało z 40 min ale solidnie.
Gruszka_na_w... 13:51, 27 cze 2025

mrokasia napisał(a)

Za to właśnie zamówiłam sobie różę . Alden Biesen, która od dawna mi się szalenie podoba. Wczoraj wieczorem szukałam jej w myślach miejsca a dziś po porannym spacerze z psami poleciałam sprawdzić w realu wytypowane miejsce. No i cyk .

Dobra decyzja. Zachwyciłam się tą różą w ogrodzie Brzozowej Agaty i zakupiłam dla siebie dwa egzemplarze. Tak mi przypadły do gustu, że wiosną dokupiłam trzeci egzemplarz. Kwitną obficie, choć rosną w półcieniu i w pobliżu mają brzozę Dorenboos i morwę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 13:54, 27 cze 2025

Haniu jestes kolejna osobą, ktora potwierdza, ze to piekna i pancerna róza. I da rade przy brzozach.
TAR 13:55, 27 cze 2025

mrokasia napisał(a)

Posadzona .

Jakbym wiedziala, ze tak szybko Ci to idzie dalabym do posadzenia moje 3 czekajace magnolki
mrokasia 14:55, 27 cze 2025

Lidka, póki co z tego deszczowego dnia to nici...

Haniu, Tarciu, no mam nadzieję, że ja też będę z tego zakupu zadowolona. Pamiętam,że zachwyciłam się tą różą u Tess, stałam i cmokałam .

Tarcia, no weź, miejsce było przygotowane tylko wsadzić i zakopać. 5 minut roboty. Tym bardziej, że mężaty dostarczył wodę w konewce .
Roocika 14:58, 27 cze 2025

Takie akcje są fajne, myk myk i posadzone

Szkoda tej magnolki, ciekawe co jej było?