Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

TAR 08:55, 02 paź 2025

Nigdy przesadzana sosna mi nie odbila niestety. Szkoda troche tych kosodrzewinek. Ale kto wie, moze sie uda. Tuje wielkie przesadzalas i rosna. Masz dobra reke.
mrokasia 12:37, 02 paź 2025

Agatorek napisał(a)
W sumie już kilka ładnych lat tam rosną, więc pewnie masz rację.

TAR napisał(a)
Nigdy przesadzana sosna mi nie odbila niestety. Szkoda troche tych kosodrzewinek. Ale kto wie, moze sie uda. Tuje wielkie przesadzalas i rosna. Masz dobra reke.

Po prostu wytnę te kosówki i już. Nawet nie będę próbować ich przesadzać. Trochę mi ich szkoda ale mój kręgosłup jest ważniejszy.
Tuje mają zupełnie inny system korzeniowy - płytki i szeroki.
mrokasia 09:25, 03 paź 2025

Jutro mam zamiar popracować trochę na froncie. Muszę usunąć bluszcz z rabaty przy psim kojcu. Zarasta wszystko, włazi mi na derenia i na tuję. Jak się uda to od razu przesadzę tam bodziszki z małej przykuchennej. Zadarnią ale nie będą tak inwazyjne.