Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

olciamanolcia 17:48, 08 mar 2026

mrokasia napisał(a)
Sprzątam, sprzątam i końca nie widać…
Moje pierwsze

Ale za to przebiśniegi widać ❤️

Ja dziś dokończyłam sprzątanie
Wszysko mam zrobione
Powycinane pościnane pogrubione
W kwietniu czeka mnie tylko przycięcie kantów na całym ogrodzie i delikatną kosmetyką brzozowej czytaj wycięcie 40 cm trawnika
mrokasia 18:57, 08 mar 2026

Gosialuk napisał(a)
Jak to nie widać? Myślę, że przy takim cięciu przejaśnia się konkretnie.

Gosia, kiedy opadła fala euforii po wycięciu traw zdałam sobie sprawę, że to dopiero początek… ale dziś udało mi się dużo zrobić. Padam na twarz ale jestem bardzo zadowolona .
mrokasia 18:57, 08 mar 2026

Judith napisał(a)

Piąteczka

mrokasia 18:59, 08 mar 2026

olciamanolcia napisał(a)

Ale za to przebiśniegi widać ❤️

Ja dziś dokończyłam sprzątanie
Wszysko mam zrobione
Powycinane pościnane pogrubione
W kwietniu czeka mnie tylko przycięcie kantów na całym ogrodzie i delikatną kosmetyką brzozowej czytaj wycięcie 40 cm trawnika

Dziś odkryłam jeszcze jedną kępkę .
Gratuluję zakończenia wiosennych porządków, mnie jeszcze trochę zostało.
Agatorek 19:24, 08 mar 2026

Jeszcze tu Ci odpowiem, że chcę siewki rozplenicy Lady U
Napiszę do Ciebie w tygodniu , jak tylko się ogarnę, bo ostatni czas to po prostu na wariackich papierach mam.
mrokasia 19:27, 08 mar 2026

Agatorek napisał(a)
Jeszcze tu Ci odpowiem, że chcę siewki rozplenicy Lady U
Napiszę do Ciebie w tygodniu , jak tylko się ogarnę, bo ostatni czas to po prostu na wariackich papierach mam.

Oki
Ulina 19:53, 09 mar 2026

Widzę, że praca wre
Pogoda jest rewelacyjna, nie ma lepszego wietrzenia mózgu niż przy pracach wiosennych w ogrodzie, tylko oby kręgosłup wytrzymał to spiętrzenie prac.
magewa 20:37, 09 mar 2026

ja też sprzątam i końca nie widać -ale pomalutku
Gruszka_na_w... 20:49, 09 mar 2026

mrokasia napisał(a)

Kiedy opadła fala euforii po wycięciu traw zdałam sobie sprawę, że to dopiero początek… ale dziś udało mi się dużo zrobić. Padam na twarz ale jestem bardzo zadowolona .

Jakbyś pisała o moich porządkowych doświadczeniach.
U mnie największym spowalniaczem prac są zaniedbania jesienne; a to niewybrany z komór kompost, a to niewycięte byliny, a to nieścięte róże. Zgrzytanie z tego powodu zębami stanowi pewien rodzaj przerywnika w pracach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 09:30, 10 mar 2026

Ulina napisał(a)
Widzę, że praca wre
Pogoda jest rewelacyjna, nie ma lepszego wietrzenia mózgu niż przy pracach wiosennych w ogrodzie, tylko oby kręgosłup wytrzymał to spiętrzenie prac.

Wykorzystuję tę piękną pogodę jak tylko mogę.
Ciało trochę protestuje ale niech nie marudzi .