Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 21:01, 27 kwi 2026

TAR napisał(a)
Ale masz trawe super. Zieloniutka, gesta. Ekstra.

Nieeeee, to fota z zeszłego roku, z maja
Magara 22:17, 27 kwi 2026

Też chciałam zapytać skąd masz taką soczystą zieleń bijącą po oczach
Ale maj to w sumie już za moment będzie

Kasia, mocno odczuwasz, że mieszkają "tam" już ludzie?
mrokasia 19:01, 28 kwi 2026

Magara napisał(a)
Też chciałam zapytać skąd masz taką soczystą zieleń bijącą po oczach
Ale maj to w sumie już za moment będzie

Kasia, mocno odczuwasz, że mieszkają "tam" już ludzie?

Trawa po nawozie i podlewaniu (niestety) już ruszyła. Nawet już teraz widzę gdzie nie dosypałam nawozu .

A co nowych sąsiadów. Połówkę bliźniaka widoczną na zdjęciach zamieszkuje Ania. Bardzo sympatyczna dziewczyna. Mieszka sama więc nie generuje jakiegoś zamieszania. Bardzo jest zadowolona, że ma widok na mój ogród, który jej się ogromnie podoba. To bardzo miłe choć nieco niepokojące . Druga połówka stoi pusta. Ale graniczy ze mną od donicy ze śś w stronę cienistej więc akurat mało inwazyjnie że się tak wyrażę.
TAR 19:12, 28 kwi 2026

Czemu niepokojace?
mrokasia 19:12, 28 kwi 2026

Przymierzam się powoli do rewolucji na frontowej. Gromadzę rośliny. Mam kilka sporych tujowych kulek, które zastąpią kosodrzewiny oraz kilka molinii, które z kolei zastąpią rozplenice. Czekam na dostawę trzech fothergilii. Przyszły już sadzoneczki szałwii okręgowej. Muszę dokupić ziemi by uzupełnić doły po wykopkach.
Mam nadzieję, że uda mi się ogarnąć tę rabatę w długi weekend majowy. Niestety na raty bo eM w szpitalu, ma wyjść w sobotę. Wizyty u niego zajmują mi średnio 4-5h więc na działanie nie zostanie za wiele. Dobrze, że nie muszę siedzieć w robocie 8h…
Planuję jutro lub pojutrze wycinkę kosodrzewin, może uda mi się zacząć wykopywać karpy. Potem wykopię rozplenice, które pojadą do pasierbicy. Do wykopania jest drobnica - jeżówki, szałwie, bodziszki i całe łany zawilców wiosennych.
mrokasia 19:14, 28 kwi 2026

TAR napisał(a)
Czemu niepokojace?

Bo to oznacza, że sobie na ten mój ogród patrzy a ja niekoniecznie lubię być obserwowana .
Judith 19:49, 28 kwi 2026

mrokasia napisał(a)

Bo to oznacza, że sobie na ten mój ogród patrzy a ja niekoniecznie lubię być obserwowana .

Sądzę, że fakt, że nie mieszkają tam licznie miłośnicy grillowania przy głośniku wystawionym na dwór przeważa nad zerkaniem na ogród .
TAR 19:54, 28 kwi 2026

mrokasia napisał(a)

Oj tam pewnie tylko zerka. Taki ogrod, to az chce sie patrzec. Nie sadze, ze podglada i jednak szanuje wasza prywatnosc.

No i pamietaj, ze wszystkie Anki to fajne dziewczyny. Jak wszystkie Tomki to fajne chlopaki
ewsyg 20:23, 28 kwi 2026

Kasiu, z dużą przyjemnością obejrzałam Twoje zdjęcia. Pięknie kwitną Ci drzewa. Kanzany mam w planach, ale muszę przygotować dla nich miejsce.
Magara 23:03, 28 kwi 2026

mrokasia napisał(a)

A co nowych sąsiadów. Połówkę bliźniaka widoczną na zdjęciach zamieszkuje Ania. Bardzo sympatyczna dziewczyna. Mieszka sama więc nie generuje jakiegoś zamieszania. Bardzo jest zadowolona, że ma widok na mój ogród, który jej się ogromnie podoba. To bardzo miłe choć nieco niepokojące . Druga połówka stoi pusta. Ale graniczy ze mną od donicy ze śś w stronę cienistej więc akurat mało inwazyjnie że się tak wyrażę.

Aaa, niepokój Twój rozumiem, ale drzewa w końcu urosną bardziej
Jakoś mi się wydawało, że to będą budynki wielorodzinne. Bliźniaki - lepsze. Mniej ludzi