Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

LIDKA 12:12, 11 lip 2026

Super bo od razu porządek. U mojego syna to za jakieś 2 lata ten etap nastąpi. Chałupkę trzeba wykończyć najpierw.
mrokasia 13:13, 11 lip 2026

Polon napisał(a)
Trawa wiadomo, że nowa, to ładna, ale okolica wygląda na genialną. Wszędzie zielono, cudnie

To prawda, fajne miejsce. Po lewej stronie tarasu jest teren wojskowy więc raczej las nie zniknie. Po prawej i na wprost są puste działki. Pewnie się kiedyś zabudują. Ale na działce są drzewa, które młodzi zostawili.
mrokasia 13:15, 11 lip 2026

LIDKA napisał(a)
Super bo od razu porządek. U mojego syna to za jakieś 2 lata ten etap nastąpi. Chałupkę trzeba wykończyć najpierw.

U nas chodziło o wnusię. Mała ma niecałe dwa latka, za dwa tygodnie będzie mogła biegać po trawie za piłką.
Ulina 18:07, 11 lip 2026

mrokasia napisał(a)
Na razie dam szansę moliniom. Jeszcze popatrzę czy by mi ze 3 te drżączki gdzieś nie weszły ale prawdę mówiąc tam już teraz jest dosyć gęsto. To znaczy na razie jest jeszcze pustawo ale jednak muszę brać pod uwagę rozrost szałwii (szczególnie okręgowej), jeżówek i bodziszków. Więc to pewnie jednak temat na przyszły rok.

Znam to sadzenie potem się wysadza
Temat traw przerabiam od wielu lat, rzeczywiście molinie są wdzięczne ale niestety późno startują. Może uzupełnij rabatę wiosennymi cebulkami
ajka 22:38, 11 lip 2026

mrokasia napisał(a)

Mam więcej
Kilimandżaro, Sunrise Kilimandżaro, Popcorn, Lenarth, Charles Lamont, Anne Russel i dwie Aurory. Aaa i jeszcze małą różową Molly Schroeder.

Kasiu a nie chciałoby ci się zrobić jakiegoś porównania? Bo zastanawiam się nad kupnem. Czy kalina może rosnąć w cieniu?
mrokasia 08:15, 12 lip 2026

Ulina napisał(a)

Znam to sadzenie potem się wysadza
Temat traw przerabiam od wielu lat, rzeczywiście molinie są wdzięczne ale niestety późno startują. Może uzupełnij rabatę wiosennymi cebulkami

Taaaaak, ta robota nigdy się nie kończy .
Ja z cebulowymi to jestem trochę na bakier. Mam na tej rabacie krokusy. Jak mi się uda to dosadzę jeszcze jesienią .
mrokasia 08:21, 12 lip 2026

ajka napisał(a)

Kasiu a nie chciałoby ci się zrobić jakiegoś porównania? Bo zastanawiam się nad kupnem. Czy kalina może rosnąć w cieniu?

Aniu, po południu postaram się coś skrobnąć. Jakie informacje Cię interesują?
W cieniu nie mam żadnej kaliny. W półcieniu rośnie u mnie jedna Aurora i dobrze sobie radzi. Podobnie kaliny japońskie - Popcorn i Lenarth. Radzą sobie bardzo dobrze. Pozostałe mam w słońcu.
Iwonka 09:25, 12 lip 2026

Kasia frontowa po zagęszczeniu super, dopieszczona, skończona.
Jetem w szoku bo pamiętam jeszcze koniki na tej rabacie.
Tymczasem graby już takie duże.
Szok jak ten czas leci.
mrokasia 12:55, 13 lip 2026

Iwonka napisał(a)
Kasia frontowa po zagęszczeniu super, dopieszczona, skończona.
Jetem w szoku bo pamiętam jeszcze koniki na tej rabacie.
Tymczasem graby już takie duże.
Szok jak ten czas leci.

Iwonka, taaak koniki tu były . Dawne czasy .
Graby rosną, w tym roku sporo je przycięłam ale nie za bardzo widzę możliwość by tak je co roku ograniczać...
TAR 13:20, 13 lip 2026

to co? szykuje sie kolejna zmiana?