Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

antracyt 08:25, 22 lip 2026

Ogród Tamaryszka!!!
Szkoda, tylko, że tych zdjęć tak mało
To był mój jeden z ulubionych ogrodów do podglądania/inspiracji, niestety od dawna nowych zdjęć brak.
TAR 10:41, 22 lip 2026

Super Kasiu, tyle mojego w tym sezonie, co sobie u was poogladam Kapiasowy na fotkach mi sie podoba, moze bez tych wydumanych topiarow, mnie taki styl nie rusza. Choc to sztuka tak potrafic.
ewsyg 10:48, 22 lip 2026

Bardzo lubię ogrody państwa Kapias. Byłam tam już kilka razy. Ogród Tamaryszka też mi się podoba. Kasiu miałaś Super wyjazd ogrodowy.
Ulina 11:19, 22 lip 2026

mrokasia napisał(a)
A w poniedziałek udało mi się odwiedzić ogród Izy Tamaryszka. Nie ma jej na forum ale kiedyś prowadziła bloga Ogród Tamaryszka.
Iza ma piękny, duży ogród inspirowany ogrodami angielskimi. Byłam oczarowana.

Twój aparat robi świetnej jakości fotki u dziewczyn też, robiłaś aparatem czy telefonem?
Czy możesz opisać co rośnie na rabatach, bo trafiłaś na przerwę w kwitnieniu i trudno mi dostrzec połączenie roślin...kaliny, hortensje, jakie byliny???
A układ rabat ciekawy...taki po mojemu z zakrętami
Iwonka 19:28, 23 lip 2026

Kasiu dziękuję za odwiedziny, pogaduchy nie tylko ogrodowe i foto relację z mojego ogrodu i Dziewczyn.
Niesamowicie się wszystko rozrosło, szczególnie u Madzi, u której też będę w niedzielę
A ty byłaś u Tamaryszka, jak fajnie
Przeczytałam kiedyś cały jej blog, niesamowite ma te zakątki, super zobaczyć po przerwie tak bujny ogród.
Margo2 22:46, 23 lip 2026

Kasia, zrobiłaś zdecydowanie ładniejsze zdjęcia i u Kapiasów i u Izy.
Musze wywalić telefon
Szkoda, że nie udało mi się na spokojnie obejrzeć twojego ogrodu.
Muszę nadrobić
mrokasia 14:38, 24 lip 2026

antracyt napisał(a)
Ogród Tamaryszka!!!
Szkoda, tylko, że tych zdjęć tak mało
To był mój jeden z ulubionych ogrodów do podglądania/inspiracji, niestety od dawna nowych zdjęć brak.

Taaak, też śledziłam jej bloga i tym bardziej cieszę się, że zobaczyłam ten ogród na żywo .
mrokasia 14:40, 24 lip 2026

TAR napisał(a)
Super Kasiu, tyle mojego w tym sezonie, co sobie u was poogladam Kapiasowy na fotkach mi sie podoba, moze bez tych wydumanych topiarow, mnie taki styl nie rusza. Choc to sztuka tak potrafic.

No niefartowny masz ten sezon, to prawda.
Fajne są takie ogrody pokazowe. Podobał mi się tu ogród angielski, włoski i skandynawski.
mrokasia 14:41, 24 lip 2026

ewsyg napisał(a)
Bardzo lubię ogrody państwa Kapias. Byłam tam już kilka razy. Ogród Tamaryszka też mi się podoba. Kasiu miałaś Super wyjazd ogrodowy.

To prawda, jestem mega zadowolona.
mrokasia 14:47, 24 lip 2026

Ulina napisał(a)

Twój aparat robi świetnej jakości fotki u dziewczyn też, robiłaś aparatem czy telefonem?
Czy możesz opisać co rośnie na rabatach, bo trafiłaś na przerwę w kwitnieniu i trudno mi dostrzec połączenie roślin...kaliny, hortensje, jakie byliny???
A układ rabat ciekawy...taki po mojemu z zakrętami

Ula, fotki wszystkie robiłam telefonem, faktycznie jakoś nieźle wyszły.
Niestety, obawiam się że chłonęłam ogród Tamaryszka jako całość, bez skupiania się na poszczególnych roślinach… Iza ma sporo cienistych zakątków i cieniolubnych roślin - paprocie, brunnery, hosty, kopytniki. Sporo bodziszków, niskie rdesty, na słonecznej rosły liliowce, werbena hastata, floksy. Ma sporo ślicznych powojników.