Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 20:37, 09 maj 2025

Kasya napisał(a)
Ale robota, nie zazdroszcze
Chyba bym zrobila podwyzszoną

Wiesz co, to przesiewanie nawet szybko idzie. Najgorsze było to wykopywanie betonów. Bez pomocy EMa nie dałabym rady.
Żeby nie trzeba było tego wszystkiego robić to ta rabata musiałaby być podwyższona o min. 50cm. Bo okazało się , że te betony były czasem 20cm pod ziemią. Za 3 lata bym się dziwiła, że mi tam nic nie rośnie…
mrokasia 20:39, 09 maj 2025

ajka napisał(a)
A miałam nadzieję, że Pretty Parasols, które tak bardzo mi się podobają, będą w stanie przeżyć. Szkoda. Ja też jestem zła na odmianówki. Coś tam mi odrasta, ale już nawet się na tym nie skupiam, co odrasta, a co nie. Będzie to będzie, nie to nie. Chyba już jeżówek więcej nie będę kupować.

Szafirki też przycięłam już wszystkie, porządek się zrobił, bo już nieciekawie wyglądały.

Praca nad nową rabatką zawsze cieszy

No właśnie słabo z tymi odmianówkami. Ja już machnęłam ręką.
mrokasia 20:41, 09 maj 2025

Polon napisał(a)
Super, wersja z równym poziomem do mnie bardziej przemawia. Chyba też daje więcej możliwości przy układzie roślin.
A jakiej skrzynki do przesiewania używasz? Przydałby mi się patent, bo u mnie dużo kamieni wykopuję, to może bym sobie pracę ułatwiła.

Używam takiej małej, czarnej skrzynki. Jutro mogę Ci pstryknąć fotkę .
Polon 20:44, 09 maj 2025

TAR napisał(a)
Aloha, Big Kahuna, Yellow Mellow, Summer Coctail, Hot Papaya, Hot Summer, Orange Skipper, Papallo classics orange, Red Pearl. Tak to te z serii żółte, pomaranczowe i czerwone co kupiłysmy z mama. Zamawiane w B.r.

Tar, napisz proszę na priv gdzie zamawiałaś. Ja właśnie pomarańczowe chciałam, bardzo lubię wszelkie kwiaty w tym kolorze - mało popularny gust
Sorry Mrokasia za prywatę u Ciebie ❤️
Polon 20:45, 09 maj 2025

mrokasia napisał(a)

Używam takiej małej, czarnej skrzynki. Jutro mogę Ci pstryknąć fotkę .

Poproszę
Magara 22:08, 09 maj 2025

Kasya napisał(a)

A u ciebie wszystkie czosnki kwitna ?

Większość

MartaCho napisał(a)
Ja skróciłam swoim liście tak do 1/3. Kwitną

Marta - jak dla mnie super info, jutro tnę

Kaśku - ja też się wyleczyłam z odmianowych jeżówek
Szybko się zabrałaś za działanie Trzymam kciuki za jeszcze szybsze zakończenie prac i efekt końcowy

P.S. Ja sobie w tym roku zafundowałam dwie małe skrzyneczki pt. sitko ręczne, z regulacją dziurek Bardzo polecam, używam codziennie od kilkunastu dni
Rojodziejowa 22:14, 09 maj 2025

O, już działasz! Działasz ekspresowo
Podziwiam, bo przy takiej mozolnej pracy to już kawał roboty za Tobą!