Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Elfik 22:21, 13 wrz 2012

Sebciu, zobacz jak jest wąsko...to musi być coś zwartego, trawy raczej nie...

Chyba jednak strzeliłeś w dziesiątkę z tymi tawułami... Jak przestanie lać, muszę to obmierzyć, czy 4 tam się zmieszczą...
Elfik 22:32, 13 wrz 2012

No, to teraz głowa mi pęknie od pomysłów...
Alinko, wiem, o jakie Ci chodzi - o Lime Glow - mam po drugiej stronie taki . Też o nich myślałam. Śliczne są, ale strrrrrrrrrrrrrasznie powoli rosną! Ja nie mam już tyle czasu!
Basiu - trawy zdecydowanie nie, tu koniecznie coś zwartego w formie. Wiem, że berberysy się tnie, te na zdjęciu na początku nie były cięte, więc są teraz trochę takie-sobie
Pszczelarnia 22:39, 13 wrz 2012

Elu a czemu tam coś dawać jak jest wszystko w rządku?
Elfik 22:45, 13 wrz 2012

Ewuniu, no właśnie ten rządek taki... chudy i równy... Podsadziłam floksiki, ale nawet im tam źle - patelnia! Więc od dołu to ładnie nie wygląda... Zorientowałam się, że mało fociłam to miejsce. No bo wąsko!
Pszczelarnia 23:24, 13 wrz 2012

A tą siną kostrzewę jednak, jakieś futra niedźwiedzie kostrzew? Wszystko inne bardzo się wybrzuszy.
Elfik 23:33, 13 wrz 2012

Ewuniu, futro u mnie po 2 latach łysieje w środku, ale o kostrzewie (ale tej niebieskiej), nie pomyślałam, a właśnie rozsadziłam kępkę na ileś-tam doniczek......... Bo sina kostrzewa może tam za sina... Tam mi bardziej ostrej zieleni brakuje... (???)
Oooo moja biedna głowa... To już pójdę... Sen przynosi dobrą radę...
Buziaki i dziękuję za pomoc
EPODLAS 23:34, 13 wrz 2012

A mnie się podoba ten piesek. Oaza spokoju, jestem straszna psiara. Jemu na pewno podoba się ogród jego pani.
Elfik 23:40, 13 wrz 2012

Bożenko, to Amiś - kolega Misi... Straszliwie nerwowy, widać po przejściach... Ale podobni z Misią, jak dwie krople wody...
Gardenarium 19:16, 14 wrz 2012

Elu, ja wczoraj tu byłam, chodzi Ci o drzewo w miejscu co stoi Bogdan?

Jakieś kolumnowe, buk Rohan Obelisk)

http://www.gartencenter-shop24.de/Laubbaeume/Saeulenbaeume-Standard/Fagus-sylvatica-Rohan-Obelisk-Rote-Saeulenbuche::46219_4_70928_40486.html

http://www.baumschule-newgarden.de/product_info.php?info=p3771_Fagus-sylvatica--Rohan-Obelisk----Rote-Saeulenbuche.html

Instagram Ogrodowiska
Elfik 20:05, 14 wrz 2012

Danusiu... ... nie, tu gdzie stoi B, to jest przejście za dom...
Jak Cię poprosiłam o pomoc, natychmiast się włączył Twój rzecznik i mnóstwo pomocników, więc przez noc trochę pomysłów mi się w głowie poukładało. Ale to nie chodzi o to ostatnie zdjęcie, tylko o takie (podobne jest na str. 166):

Te jałowce i berberysy chcę czymś podsadzić, ale problem jest taki, że to ściana południowa, rozpalona, sucho!!! Wymyśliłam tak: tu gdzie kółko, to dam jednak tawułę Golden Princess, podsadzę wszystko (w obrębie linii) niebieską kostrzewą, a w miejsce krzyżyków przydałoby się coś jasnozielonego, trochę wyższego - myślałam o Lime Glow, ale chyba za niskie... No nie mam pomysłu... A jak Ty to widzisz Danusiu?