Danusiu, ale pięknie u Ciebie nie mogę oczu oderwać.... ach.... Jak to dobrze, że jesteś, że tak inspirujesz i pomagasz dzięki Tobie jestem kompletnie zakręcona ogrodowo aż żal mnie bierze, że nie mam jeszcze tego docelowego ogrodu żeby wszystko sadzić już docelowo
przeczytałam i obejrzałam wszystkie poprzednie relacje z CHFS kilka rzeczy wpadło mi w oko
Serdecznie pozdrawiam
Na pewno robiłam mu zdjęcia w ogrodzie Geoffa Hamiltona, podoba mi się. Został wprowadzony na salony ogrodowe właśnie na wystawie Chelsea Flower Show 2000 r przez Bloomów - byłam dwa razy w ich szkółce i ogrodach. Pewnie tam też go widziałam. Jego błękit jest piękny- jasny.
Kwitnienie całe lato, od czerwca do października, nie zawiązuje nasion.
W Polsce może wymarzać, dlatego nie polecam tej odmiany na 100 %
Te 15 cm to przy roślinach? Zastanawiam się czy wszystkim taka warstwa by odpowiadała. Niektóre chyba nie lubią przysypanej łodygi? A może nie tolerują tylko przysypanej ziemią? Przez taką warstwę na pewno nie rosną chwaściory, ale czy dobrze przepływa woda? Planuję nowe rabaty, więc jestem ciekawa.
W jednym z moich pomysłów na ogród:róże plus bodziszki - wybrałam właśnie tę odmianę. ze względu na kwitnienie itp. i ten błękit zawrócił w głowie. Dziękuję Ci za zdjęcia. pewnie jedyną ich wadą jest to, że nie zimozielone