Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

popcorn 10:16, 28 maj 2012

Pięknie
arcobaleno 12:35, 28 maj 2012

Oooo ile tu u mnie miłych odwiedzin - dziękuję Wam
W każdej wolnej chwili korzystamy z uroków ogrodu, dzieciaki to już samych siebie przechodzą w fikaniu po trawniku Mąż z uporem muruje murek i choć pierwszy raz to robi wychodzi mu jak spod linijki, każdy kamień z poziomicą układa i nie słucha się wcale, że ma być trochę krzywo - mówi, że on krzywo nie potrafi! A ja bym wolała, żeby był taki trochę bardziej naturalistyczny, wrośnięty w ogród, ale już się nie odzywam bo widzę ile pracy i wysiłku go to kosztuje....jak rośliny przyjdą to będzie miodzio

W temacie miodku - świeżutki z Tatowej pasieki Mam tam nawet swojego ula, ale na razie nie jest jeszcze zamieszkany

Urzekające brateczki w różnych kolorach - część samosiejek

arcobaleno 12:37, 28 maj 2012

Przy tarasie wciąż kwitną isyry - uwielbiam je
arcobaleno 12:40, 28 maj 2012

Na rabacie przed domem irysy bródkowe - żółty już przekwitł, teraz kwitnie delikatny fiolet a dwa inne szykują się do otwarcia pąków - będą niespodzianką bo nie pamiętam jakie zamawiałam

Na tarasie zakwitają też hortensje - tą mam od ubiegłego roku, jest bardzo wrażliwa na słońce, dlatego trzymam ją w cieniu - zimowała w babcinej piwnicy
AniaDS 12:41, 28 maj 2012

U mnie teraz też irysy górą, poprzedzają kwitnienie róż...
arcobaleno 12:48, 28 maj 2012

Ana - na tarasowym zdjęciu polegiwała akurat siostra Dlatego zrobiłam takie foto zza krzaka
Całą minioną pięknie słoneczną niedzielę spędziliśmy na tarasie - ja się poopalałam na leżaczku, poczytałam książkę, nawet warzywa na rosół na leżaku obierałam - szkoda było schodzić z dworu

Mam kilka zdjęć kącika kawowego w otoczeniu kwiatów - później Wam pokażę - bardzo przyjemnie się tam siedzi

Po drugiej stronie mamy stół jadalny z ławką do siedzenia i krzesłami tam niestety najmocniej wieje od pól, do tego jest szybko cień, nie chcę zasłaniać się tam pergolami bo widok na łąki i pola jest cudowny, chyba poproszę męza, żeby mi jakąś linkę rozciągnął od belki do belki i powieszę tam białe zasłony - zawsze to będzie trochę przytulniej

A jeszcze pochwalę się Wam moją sałatą i truskawkami

majkel0326 12:56, 28 maj 2012

Marta,piękne rośliny na pięknych zdjęciach,czego chcieć więcej Bardzo eleganckie te irysy ciemny fiolet.
Domi 13:02, 28 maj 2012

arcobaleno napisał(a)

Super fotka i jaki ładny trawnik! To ostatnie musiałam napisać W końcu to forum ogrodnicze
arcobaleno 14:20, 28 maj 2012

AniaDS napisał(a)
U mnie teraz też irysy górą, poprzedzają kwitnienie róż...

U mnie większe ilości tylko tych fioletowych kosaćców a bródkowe dopiero w zeszłym roku dosadzałam - ciągle mi mało Będę polować na jakieś nowe okazy
arcobaleno 14:37, 28 maj 2012

majkel - też właśnie mi się one kojarzą z taką elegancją

Domi - no taaaak

Trawę podlewamy, ale i tak przy takich suszach i upałach w dzień wygląda na zmęczoną...