Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

arcobaleno 12:18, 31 maj 2012

Nie ma co pisać ani co pokazywać bo pogoda się trochę rypła do tego choróbsko mnie wzięło, więc nic na ogrodzie nie robię...jedynie obchód NO i wczoraj w końcu mężowi pojaśniłam o co mnie z tym kamiennym murkiem chodzi...bo robi go, robi, powolutku mu idzie...a mnie...nie bardzo się podoba! Tłumaczyłam milion razy, ale zrozumieć się nie mogliśmy i zaczął robić tak jak ja nie chciałam - czyli prosta ściana jakby w przekroju salceson - kamienie zatopione w betonie....a ja chciałam tak bardziej surowo, naturalistycznie a nie od linijki...dopiero wczoraj mnie oświeciło jak stałam przy tym murku, że ten zrobiony już kawałek to jednak nie do końca mi się widzi - mężowi wyłożyłam o co mi kaman i wspólnie doszliśmy w końcu do porozumienia i jeszcze do mnie "pretensje" miał, ze mógł od razu tak robić to by już dawno skończył a nie się cacka już tyyyle dni! Nosz ! Uważaj, mówię, bo zaraz będziesz ten kawałek salcesonu rozbierał bo patrzeć na niego nie mogę ! No ale już taka okrutna nie będę Bujawka tam stanie to nie będzie sie akurat tak w oczy rzucało a może jeszcze się uda trochę ten beton wymyć i zrobić szczeliny...
Weekend zimny się zapowiada, na słoneczku się nie powygrzewam, ale chociaż ubiegłoweekendowe zdjęcia mnie rozgrzeją

noemi 12:23, 31 maj 2012

Uwielbiam Twoje relacje zdjęciowe ...aż same oczy się śmieją do tych kolorów ... hortensji przezimowanej i kwitnącej gratuluje!!! ... gdzie ja taką piwnicę znajdę !!!

aaaa koniecznie te zasłony powieś ... będzie cudowny klimat !!!
jotka 12:24, 31 maj 2012

Marto, nadejdą ciepłe dni bo lato dopiero przed nami a selcosonowych porównań jeszcze na Ogrodowisku nie było
Netka 21:20, 31 maj 2012

Zdjęcia boskie jak zawsze, a z salcesonu też się nieźle uśmiałam
bociek 20:27, 01 cze 2012

Ale cudneeeeeeeeeeeeeeeeee fotki
Martek 20:32, 01 cze 2012

Jak na molo ...Cudne te stópki zwłaszcza wersja mini ))))))))
Madzenka 22:07, 01 cze 2012

Pokazuj proszę ten salceson
majkel0326 22:17, 01 cze 2012

Dobre Marta z tym salcesonem Wracaj szybko do zdrowia!
arcobaleno 21:56, 03 cze 2012

No widzę, że salceson Wam przypadł do gustu
Choć musicie mi wierzyć - lepiej, że go już mniej niż więcej i ogólnie nie rzuca się tak w oczy bo murek za moją radą robiony zaczął rosnąc w oczach i wyglądać jak trzeba

Roboty jeszcze dużo, ale już coś widać

Od lewego dolnego rogu widoczny jest pożądany układ kamieni - kończy się salcesonem, który ma już prosto zakończoną górę.
nika 22:47, 03 cze 2012

Eeeee... noooo.... pięknie będzie!