arcobaleno
00:11, 20 maj 2012
Ania, GabiK, Monitka, Sebek - fajnie, że Wam się podoba 
Dziś była taka piękna pogoda a ja za dużo na ogrodzie nie podziałałam - od rana sprzątałam chatę, potem byłam z dzieczynkami moimi, siostrą i małym siostrzeńcem na zakupach (a to wiadomo 2 x dlużej niż samemu
) po powrocie znowu w gary
i dopiero późnym popołudniem miałam chwilę, żeby na ogród wyskoczyć - kupilam w końcu limelighty (tylko 2 sztuki bo cena kosmos, ale za to wyrośnięte
) i część rabaty za tarasem zostala w końcu zagospodarowana ! Pąków na nich nie widzę, choć sprzedawca obiecał, że będą kwitnąć - no oby! Razem z nimi wsadziłam też zakupione ostatnio 2 Rh i azalię japoońską.
Rh i azalie na rabacie przy garażu zaczęły niemrawo kwitnąć, ale mooocno wybrakowane to kwitnienie w tym roku - przymarzlo mi towarzystwo...ale przyrosty liściowe mają ładne
Wypieliłam też rabatkę powojnikową - w sumie mam już tam 12 sztuk - w różnym wieku - najstarsze 2 są u mnie 2 lata, 4 od jesieni i 6 malych nowych nabytków - z niecierpliwością czekam na pierwsze kwitnienie bo pąki już na niektórych są
Jutro pewnie porobię jakieś zdjęcia bo wszystko rośnie w oczach
A dziś parę fotek sprzed kilku dni - czosnki mnie zachwycają
i świeżo wsadzone skalnice
A tak jeszcze dziś wyglądala rabatka za tarasem - same glińsko - musieliśmy nasypać tam duuużo torfu, żeby hortensjom i różanecznikom się dobrze rosło..

Dziś była taka piękna pogoda a ja za dużo na ogrodzie nie podziałałam - od rana sprzątałam chatę, potem byłam z dzieczynkami moimi, siostrą i małym siostrzeńcem na zakupach (a to wiadomo 2 x dlużej niż samemu

Rh i azalie na rabacie przy garażu zaczęły niemrawo kwitnąć, ale mooocno wybrakowane to kwitnienie w tym roku - przymarzlo mi towarzystwo...ale przyrosty liściowe mają ładne

Wypieliłam też rabatkę powojnikową - w sumie mam już tam 12 sztuk - w różnym wieku - najstarsze 2 są u mnie 2 lata, 4 od jesieni i 6 malych nowych nabytków - z niecierpliwością czekam na pierwsze kwitnienie bo pąki już na niektórych są

Jutro pewnie porobię jakieś zdjęcia bo wszystko rośnie w oczach

A dziś parę fotek sprzed kilku dni - czosnki mnie zachwycają

i świeżo wsadzone skalnice
A tak jeszcze dziś wyglądala rabatka za tarasem - same glińsko - musieliśmy nasypać tam duuużo torfu, żeby hortensjom i różanecznikom się dobrze rosło..