Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

barbara_kraj... 21:17, 24 kwi 2012

Szafirki z białą 'koroną', ładniutkie
Zachywciły mnie białe tulipany - obie odmiany. Ja mam całkiem zwykłe. Miałam kiedyś papuzie ale przepadły.
AgnieszkaBK 00:22, 25 kwi 2012

Piękne wiosenne kwiaty... aż miło popatrzeć Pozdrawiam
ell 07:44, 25 kwi 2012

Irciu - też mam tulipany Pinokio. Są śliczne szczególnie jak się rozwiną.

Wszystkie kwiaty pieknie i szybko zakwitły. Wspaniałe te białe.
Milka 15:35, 25 kwi 2012

A ja ostatnio widziałam te szachownice w Praktikerze, al ciut podmarznięte bo w mroźne święta nie pochowali roślin; była niższa cena, ale się nie skusiłam
Pozdrawiam Irciu
agata_chrosc... 22:09, 28 kwi 2012

Witaj Irenko. Nareszcie złapałam oddech i mogę sobie popatrzec na Twoje wiosenne nowości. Trzmieliną się nie przejmuj - odbije i będzie jeszcze większa niż przypuszczasz. Obejrzałam sobie tez Twoje tulipany. Moja Purissima niestety juz przekwitła, ale dobre 3 tygodnie królowała na tulipanowej rabacie. Ale wydaje mi się, że te moje jakby wyższe były. Ale może to złudzenie. Z reszta i tak juz wszystkim łebki poobrywałam i żeby je potem rozpoznać pozawiązywałam im białe nitki. Bo obok rosną pomarańczowe Orange Emperor i mają tą samą wysokość. Taki patent wymyśliłam, żeby się jakoś w tym połapać. Ciekawa historia z tymi narcyzami, co rok temu pachniały a teraz nie. Zdaje się, że te rośłiny są już tak pokrzyżowane, że same nie wiedzą do końca kim są. Ale zjawisko ciekawe. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Bogdzia 22:22, 28 kwi 2012

Irenko , pieknie u Ciebie a jaką masz pogode?
justi 22:33, 28 kwi 2012

Jestem zauroczona Twoimi kwiatami, szczególnie narcyzami, moje przemarzły. Ale na pocieszenie kwitną już tulipany.
popcorn 20:49, 30 kwi 2012

Te Casablanca rzcezywiście bardzo podobne w budowie do moich Carnaval de nice
Pinokio urzekające
A szachownicy zazdroszczę! Posadziłam na jesień 25 cebulek, wyszły 2 a tylko 1 kwitnie
pozdrawiam!
ircia 21:03, 30 kwi 2012

Celinko, Agnieszko, Elu, Irenko, Justi, Karola - dziękuję za odwiedziny i uznanie dla mojej wiosny
ircia 21:08, 30 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Witaj Irenko. Nareszcie złapałam oddech i mogę sobie popatrzec na Twoje wiosenne nowości. Trzmieliną się nie przejmuj - odbije i będzie jeszcze większa niż przypuszczasz. Obejrzałam sobie tez Twoje tulipany. Moja Purissima niestety juz przekwitła, ale dobre 3 tygodnie królowała na tulipanowej rabacie. Ale wydaje mi się, że te moje jakby wyższe były. Ale może to złudzenie. Z reszta i tak juz wszystkim łebki poobrywałam i żeby je potem rozpoznać pozawiązywałam im białe nitki. Bo obok rosną pomarańczowe Orange Emperor i mają tą samą wysokość. Taki patent wymyśliłam, żeby się jakoś w tym połapać. Ciekawa historia z tymi narcyzami, co rok temu pachniały a teraz nie. Zdaje się, że te rośłiny są już tak pokrzyżowane, że same nie wiedzą do końca kim są. Ale zjawisko ciekawe. Pozdrawiam Cię serdecznie.

Witaj Agatko To prawda, że te krzyżówki kwiatów mogą sprawić w pewnym momencie niespodziankę Cóż, ciągle bardzo mi się podobają, więc niech tak będzie