Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

ircia 22:47, 03 lut 2012

EPODLAS napisał(a)
Nigdy nie byłam w Danii, twoje zdjęcia piękne. Las z zawilcami wyglądał tak swojsko. Znam miejsce koło mojego miasta, gdzie w lesie wiosną rosną zawilce. Wprawdzie nie tyle jak na zdjęciu, ale też dużo. Tyle muszelek na plaży jeszcze nie widziałam. Stare domki i uliczki urocze.

Bożenko, co jakiś czas wrzucę coś nowego i charakterystycznego dla Danii. Tak jak zauważyłaś - mimo odmienności, jest też trochę wspólnego Kto wie, może któregoś dnia wybierzesz się w te strony?
Mala_Mi 09:14, 04 lut 2012

Oglądaj aniu i wracaj do mnie Mnie bardzo wzruszyła historia twojego ogrodu. nie ukrywam, ze głównie ze względu na psiaka Bardzo, bardzo przypomina mi moją sunie, której od roku niestety już nie ma z nami......

Faktycznie coś mają współnego, słodka sunia i aż żal, że już jej nie ma . Zwierzęta jak ludzie czy rośliny....odchodzą gdyz przyjdzie na nie pora. Ja to wiem, i Ty to wiesz.... tylko trudno sie z tym pogodzić. Widzę, że już drugiego psa nie wzięłaś. Dlaczego?

W bardzo uroczy sposób pokazujesz Danię

Milka 10:13, 04 lut 2012

tyle polujących na piękne kamienie, że ich zaczyna brakować, ale te u ciebie na zdjęciu są wyjątkowe
Sunia śliczna współczuję straty. Wiem jak sama długo ryczałam, jak odchodziły moje kolejne rottweilery. Dość krótko żyją. Trzymaj się ciepło w tej uroczej Danii
Agacia 11:40, 04 lut 2012

Irciu!! Jakże mi się u Ciebie podoba! Ładna bryła domku i przecudny klimat bez płotów! To w Polsce? (po skrzynkach pocztowych - jak ja chciałam taką mieć! - wnioskuję, że chyba nie )Bardzo podobają mi się również Twoje kompozycje! Muszę się wczytać w Twój wątek, pozdrawiam!

edit: ok, doczytałam, Dania W Danii mieszka moja najlepsza przyjaciółka
iwonaz 14:00, 04 lut 2012

Zdecydowanie Twój ogród wyróżnia się na tle innych w okolicy. Twój kipi życiem Ogrody minimalistyczne są takie...posprzątane...a rośliny w nich takie smutne, samotne. Tworzysz u siebie wspaniałą oazę. Ściany domu są ze ślicznej cegły, która się świetnie komponuje z roślinami, wspaniale wyglądałaby na niej pnąca róża o delikatnej barwie.
AniaDS 14:21, 04 lut 2012

Irciu, nie przypuszczałam nawet, że Dania jest taka piękna. Te kwitnące Rh, których zdjęcia zamieściłaś kilka stron wcześniej mam cały czas przed oczami . Są niesamowite. I te widoki..
Piękne miejsce wybrałaś na osiedlenie się.
ircia 17:34, 04 lut 2012

Dziękuję Wam za odwiedziny , chociaż w ten sposób mam gości z polski do woli
Aniu asc, Irenko - same jesteście miłośniczkami i posiadaczkami psiaków więc doskonale rozumiecie, co znaczy, kiedy pies odchodzi
Czemu nie mamy nowego...... W zasadzie to głównie przez pracę - całe dnie nie ma nas w domu. Ale czy na pewno tylko....? Tak naprawdę, to chyba dlatego, że jakoś ciągle nie mogę o niej zapomnieć Wiem, że szczeniak w domu przesłania cały świat i że przy nim o całym świecie zapomina się. Ja w zasadzie dopiero teraz poznaję smak domu bez zwierzęcia, bo całe życie był w domu czworonożny przyjaciel. Myślę, że w końcu trafi do nas maleńka, słodka kuleczka
Agaciu, cieszę się, że podoba Ci się u mnie Domyślam się, że odwiedzacie się ze swoją przyjaciółką, więc może będzie okazja odwiedzić przy okazji również mój ogród?
Iwonko - rzeczywiście, nasz ogród, choć jeszcze nie gotowy, to zdecydowanie odbiega od pozostałych. Sąsiedzi nie mogą się nadziwić, że wybieram dłubanie w ziemi nad siedzeniem przy kawce na tarasie A ja po prostu inaczej nie potrafię
A o róży na ścianę też myślę, bo planuję posadzić ich jeszcze duuuuużo w moim mini ogródku. Nie wiem jeszcze jak to zrobie..... Najwyżej trawnik zniknie
AniuDS - rzeczywiście dużo tu pięknych miejsc dla miłośników natury. Będę we wszystkich możliwych miejscach wypełnionych roślinami i będę dzielić się z waami tym, co będzie najbardziej ujmujące. Aniu - a ja się bezustannie uczę od Ciebie. Zaraziłaś mnie już na zawsze miłością do róż
AniaDS 19:39, 04 lut 2012

Bardzo się cieszę, róże potrafią się odwdzięczyć za poświęcony im czas .
Chętnie będę zaglądać do Twojego magicznego ogrodu i chętnie poznam zakątki Twojej okolicy.
Takie miejsca są dla mnie wciąż bardzo tajemnicze .
Mala_Mi 20:30, 04 lut 2012

Ale czy na pewno tylko....? Tak naprawdę, to chyba dlatego, że jakoś ciągle nie mogę o niej zapomnieć

Tego też się najbardziej obawiam....
Ogrody są z gumy
U nas też sie ludziska dziwią, że ktoś woli grzebać w ziemi niż pić kawę lub oglądać kolejny odcinek serialu... Dopiero tu się znajduje zrozumienie
Missm26 20:40, 04 lut 2012

Irciu wpadłam się przywitać . Bardzo ładną metamorfozę przeszedł Twój ogród i efekt jest super!
Fajnie oglądać zdjęcia na których widać jak ogród się rozrasta i pięknieje Sąsiedzi się Tobie dziwią, że nie kawkujesz, tylko dłubiesz w ziemi, ale pewnie po cichu zazdroszczą Ci tego ogrodu
Pozdrawiam serdecznie