Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Milka 23:25, 25 maj 2012

weronika77 napisał(a)
Maju, Kajtkowi wiele można wybaczyć,bo on jest zabawny i kochany.
Haniu, w tamtym roku klekotały dwa boćki, i to chyba na Kajtka. U sąsiadów przybyła kotka,więc i dzieci mieć będzie,ha,ha.
Bogdziu, ale Ci wątki rosną...jak Twoje rododdendrony, a zdjęcia Twoje i nasze to dokumentacja Twojego pięknego ogrodu i miłego spotkania z 19.maja. Boćka mam kilka ujęć, gdyby naszła Cię wena twórcza, boćki podeślę. Pozdrawiam.
A ja uczę się nowego aparatu, a w przerwie na relaks zrobiłam podsumowanie paru majowych kolorów,bo maj się zbliża ku czerwcowi:

Bzy, fiołki, przebiśniegi, krokusy, weigele, różaneczniki, tulipany, kalina, tawuła,magnolia.

Azalie, maki, piwonie, pigwowiec, tulipanki, kuklik.

Irysy, omieg kaukaski, słonecznica (delosperma), krokusy, azalie (i takie wiosenne poduchy żółte...)

Irysy i kosaćce syberyjskie, hiacynty, krokusy, żagwiny, bratki, czubatka, floksy szydlaste.

Magnolia, akacja, skalnice, bzy,bergenie, azalie, clematisy, głóg.
I jeszcze można wymieniać. To na dobranoc.

Weroniko, chyba polubiliście się z nowym aparatem, zdjęcia super i wszystkie reporatyaże też
Kalinę uwielbiam, niestety przekwitła, cieszę się, że pokazujesz swoją a Kajtek ma podobne gusta kulinarne jak moje psiaki
pozdrawiam
weronika77 23:27, 25 maj 2012

Elfiku,aparat dostałam od męża w prezencie. Stary aparat kupiony w 2003r.jest stary technicznie, i uszkodzony,ale można jeszcze pstrykać. W nowym już nowa technika, nawet do zdjęć 3D, ale się nie zarzekam, że z sentymentu do starego aparatu coś jeszcze "kolorowego" nie wrzucę. I ja zapamiętałam Ciebie cieplutko. Pozdrawiam.
Przetacznik 02:24, 27 maj 2012

Hej Imienniczko, zwiedziłam Twój bajeczny, tęczowy raj, podziwiam, jest wspaniały! Bardzo podobają mi się marcinki, są takie malownicze... Rozmach kolorystyczny tego ogrodu jest niesamowity, a jednocześnie bardzo dobrze zakomponowany i wszystko pasuje jak trzeba. Nacieszyłam oczy...
Pozdrawiam : )
monteverde 02:33, 27 maj 2012

Mala_Mi 15:04, 27 maj 2012

Weronika podziwam nie tylko twoje kwiaty, ale i sposób ich prezentacji... podoba mi się bardzo. Bardzo to tak skromne określenie....
Kalina kwitnaca tak długo to Watanabe..posadziąłm taka sobie, ale ma za cisno to raz, a dwa coś mi chorowałą w zeszłym roku..w tym ma tyulko kilka kwiatów.. Na spotkaniu u Bogdzi ja kbyliśmy w tym drugim ogrdzie to tak najprawdopodobniej rosła. Liście ma podobne do leszczyny a kwiatki w talerzyki ułożone poziomo....
Ja też swojemu wybaczam wiele..dużo więcej nizludziom..a kapcie i buty roznosi po całej chałupie..jak coś che to przynosi kapcia
agata19762 21:17, 27 maj 2012

Weroniko urocze fotki
Twój ogród zachwyca o kazdej porze dnia i roku...
pozdrawiam gorąco
weronika77 23:07, 27 maj 2012

Irenko, wciąż się wgryzam w nowy aparat, a cóż, roślinki u Ciebie zakwitają wcześniej to dla sprawiedliwości jakiejś, u nas muszą kwitnąć dłużej. U mnie kalina i piwonia wciąż kwitną.
Kulinarne psie gusta, masz na myśli kapcie w zębach...
Mój Kajtek nie lubi słodyczy i absolutnie nie żebrze, a gdy widzi, że siedzimy przy stole podczas posiłku, odchodzi dalej i udaje, że śpi, nie przeszkadza. Piszą o nim, że to pies z godnością i towarzyski, i taki jest.

weronika77 23:20, 27 maj 2012

Aniu asc, widziałam Twoje widoki ogrodu z góry, a takie moje z balkonu.
Przetaczniku Weroniko, Monteverde, Agato, dzięki za odwiedziny i miłe słowa.
U mnie dzisiaj na niebiesko, bo takie kolory przeważają w ogrodzie.
Niebieskie irysy, bratki, lobelie.
Trochę białych, goździki pachnące i margerytki, też irysy i karmnik ościsty.
Do tego żółte liliowce i irysy.

aldonaz 00:03, 28 maj 2012

Witaj Weroniko, miło mi było Cię poznać u Bożenki. Ale gama kolorów w Twoim ogrodzie. Moja kuzynka malarka nazywa to "orgią barw". Aż przyjemnie odpoczywać w tak pięknym otoczniu. Zazdroszczę róż, gdyż u mnie nie chcą rosnąć. Dziękuję za rośliny - jakiego koloru jest odętka? Pozdrawiam
Milka 11:45, 28 maj 2012

Ja też jeszcze uczę sie nowego aparatu
pisałam u siebie, że te liliowce od ciebie już mi kwitną; rozjaśniły mi iglakową rabatę, ta żółć na tle zieleni ładnie wygląda
twój Kajtek, to typ arystokraty, bo moja sunia kleptomanka, zmieniła zwyczaje, teraz znosi mi pod okno wszystkie deski i narzędzia, codziennie całe sterty tego; chyba mówi nam, że bałagan jest
podrawiam u ciebie jest pięknie i schludnie, tak dopieszczone, troszkę ci zazdroszczę, tfu, tfu na psa urok, tak pozytywnie