Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 22:18, 16 lut 2012

Bogdzia napisał(a)
Aniu pełno u Ciebie gości, tort czeka . Gdzie jesteś?

Dopiero wróciłam z pracy........ żółwie jeżdżą 40km/h.... wiec zeszło długo....
Jednak nic straconego kroję ten piękny i bardzo smaczny tort i częstuję wszystkich...oczywiście toast za kolejne 100 stron i przyjaźń ogrodowiskową wznosimy nalewką od Andziuli

I takim to sposobem nie lubiąc stać przy garach, dzięki przyjaciołom jest impreza

Tyle życzeń, że każdemu chciałabym coś napisać...... i z powodu braku czasu (muszę jeszcze popracowac ) nie mam jak...ale napewno wróce do tematu......

Cieszę sie, że tu jesteście, bo moje monologi, które są najwiekszą moją tajemnicą w uzyskiwaniu kolejnych stron... nie są do końca monologami. Widać po życzeniach, że troszkę osób tu zagląda .... i nie musze się martwić, że pisze bzdury do siebie w ramach jakieś psychoterapii
W dodatku wychodzi, że mogłam pobić jakiś rekord ogrodowiskowy..... a przynajmniej załapać się do ścisłej czołówki.

Wiem ,wiem, Bożenka, Agnieszka i Irenka zaraz mnie zakrzyczą, że gadam głupoty, bo one są zawsze...... i mam nadzieję, że będzie okazja niedługo spotkać sie i poznać w realu Już dni liczę .... i chyba toj est pierwsza rzecz od dawna do kórej nie moge się doczekać..wyjątkiem są oczekiwania na wiosnę. Ale wszyscy czekamy i niech już wreszcie przyjdzie....

Otrzymane kwiatki są z tych co bardzo lubie....wrzoski (cudne i w pięknej donicy), tulipanki botaniczne..tez ulubione, lilie to jużwiecie że lubię...storczyki to mój "konik", kupiłam pierwsze Wandy i ciekawe czy zakwitną.., owocki lubię wszystkie a z porzeczki to najbardziej czarną porzeczkę (u Ciebie Andziu też sie chyba mówiło na to smrodzina, w końcu od Ciebie do mojej babci jest tylko max 20 km)..... że nalewki lubię to przemilczę....
Róże....Sebuś przyznaj sie, kłamiesz że z kwiaciarni, bym ci ich w nocy nie buchnęła.

A teraz pijemy toast za Danusię, bo gdyby nie Ona nas by tu nie było

I pomyśleć że do niedawna nie wierzyłam w żadną przyjaźń wirtualną.... uznawałam tylko kontakty bezposrednie Ależ młodzieżówa ze mnie się zrobiła pełną gębą......
andziulka 22:27, 16 lut 2012

Na zdrowie Aniu jak odwiedzisz babcię, to do mnie rzut beretem mam kilka smaczych naleweczek zapraszam w realu
Mala_Mi 22:35, 16 lut 2012

Pisałąm na szybko i zapomniałam napisać, że bratki co roku sadzę.....i wcale nie uważam ich za kwiaty cmentarne.....
Piwonie są piekne..dostałam do mamy 2 sadzonki....... zakwitły w pierwszym roku..... i od razu kupiłam kolejnych co najmniej 6 "krzaków"

Ogólnie to wszystkie kwiaty lubię, a najbardziej (kolejność przypadkowa):
magnolie, różanczeczniki, azalie, piwonie, bzy, wszystkie wiosenne cebulowe bez wyjatku, lilie, hortensje, hosty, wrzosy i wrzośce, floksy, ostróżki, dzwonki, zawilce, żurawki ,słoneczniki, bodziszki, pełniki, irysy (chociaż za krótko kwitną), pysznogłowkę, trojeść kropkowaną... liliowce....one gdzieś bliżej początku listy.....doszły róże, a z domowych storczyki Z jednorocznych delosperma..... i z kapryśnych lewizje....... Zapomniałam TRAWY..... dobra kończe wymieniać, bo łatwiej napisać czego nie lubię........ napewno perzu skrzypu

Z owoców uwielbiam borówke amerykańską, jabłka, agrest, czarną porzeczkę , wiśnie ,czereśnie i śliwki.

Drzewa lubię wszystkie bez wyjątku ....

Ufff......a teraz

toast za gości Tych co byli, są i przyjdą

Na obrazku moja kolekcja róznych małych buleleczek.... każda inna, a jest ich 300? Nie wiem ile, bo nie liczyłam, dużo się potłukło jak przesuwalismy szafę i się wywróciła.... Ta kolekcja do oglądania, bo do picią są duże obok
andziulka 22:35, 16 lut 2012

Słyszałam o tej nazwie ale naleweczka jest booooska
Mala_Mi 22:36, 16 lut 2012

andziulka napisał(a)
Na zdrowie Aniu jak odwiedzisz babcię, to do mnie rzut beretem mam kilka smaczych naleweczek zapraszam w realu

Babcia już od ponad 30 lat nie żyje..ale mieszka tam nadal moja rodzina i kuzynki
Mala_Mi 22:37, 16 lut 2012

andziulka napisał(a)
Słyszałam o tej nazwie ale naleweczka jest booooska

W Ciebie chodzi sięna jagody, a u nas na borówki..
U Ciebie się chodzi na dwór, albo na podwórko, a u nas na pole
andziulka 22:41, 16 lut 2012

Dołącz kolekcję tych buteleczek
an_tre 22:44, 16 lut 2012

andziulka napisał(a)
Dołącz kolekcję tych buteleczek
...bo ja już cofnęłam się do tylu kilka stron i szukałam myślę: pewnie pominęłam , a tu jubilatka nie wstawiła
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
andziulka 22:44, 16 lut 2012

na pole? nie słyszałam, że tak się mówi ))
Mala_Mi 22:45, 16 lut 2012

Zapitol taki, że taczki pojechały puste Już się poprawiłam....