Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

anna_studio 16:16, 28 maj 2013

Wpadłam zobaczyć winko....
bo ja temu ''winna''
ale wina....ni ma

Czytałam...że pytałaś o biały zawciąg.....ja mam! Kupiłam w Aldi...muszę go wyciągnąć na świat.... nie pokazywałam go chyba jeszcze....a kwitnie tak pięknie....

Buziaki Aguś.....
Evchen 16:19, 28 maj 2013

Grabulki Ściskam mocno no i co wykombinowałaś pod altanką? Naciskam
Madzenka 22:08, 28 maj 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Też mi się bardziej podoba żółtoobrzeżona. Mam nawet w innym miejscu pod altaną żółtoobrzeżoną trzmielinę na patyku. Czyli: jeśli zółtoobrzeżone to wszystko i trzmielinki i hosty, tak?

Albo całkiem zielone aby nie było pstrokato
grupa_trzyma... 08:55, 29 maj 2013

anna_studio napisał(a)
Wpadłam zobaczyć winko....
bo ja temu ''winna''
ale wina....ni ma

Czytałam...że pytałaś o biały zawciąg.....ja mam! Kupiłam w Aldi...muszę go wyciągnąć na świat.... nie pokazywałam go chyba jeszcze....a kwitnie tak pięknie....

Buziaki Aguś.....

Anula, czasu mi brak ostatnio, ale winko mam obfotografowane. Będę pokazywać. ładnie rośnie. jestem zadowolona z zakupu. Dzięki. Posadziłam dwie sztuki w rogach altany. Nie wiem, czy nie za mało? W trzecim rogu mam pięcioklapowego. Też ładny, ale nie tak jak trójklapka.
Biały zawciąg jest śliczny. Pokazuj szybko! Hejka!
grupa_trzyma... 09:00, 29 maj 2013

Ewuś nie naciskaj tak, bo pęknę i nici z ogrodu będą.
Kombinuję dalej. Mam horti lime i dokupię host a potem się zobaczy. Chciałabym białą liatrę, muszę się rozejrzeć. Miodunka? Trzmielinka? Kopytnik? Hmmm...trudny wybór.

Madżen, właśnie tej pstrokacizny się boję. Nie chcę tam naciapać wszystkiego. Dlatego ciągle rozmyślam. A co do tych białości i zieloności dodać? Coś kolorowego, hę?
Evchen 09:08, 29 maj 2013

No to nie naciskam
Zrobiłabym tak:
Horti lime + hosty o cytrynowym odcieniu (bezpaskowe) + trzmielina żółtoobrzeżona. Liatry między hosty naprzemiennie czyli hosta-liatra-hosta-liatra-hosta, pod nimi linia host i trzmielina.
Albo
Horti lime + hosty z białymi liniami (będą świetnie rozświetlały zakątek) + barwinek albo kopytnik. Liatry między hosty jak powyżej.

Aga, sadź. Najwyżej się przesadzi i już
grupa_trzyma... 09:13, 29 maj 2013

Proszę o rysunek, bo ja wzrokowiec jestem. Przy pierwszym naprzemiennym miszmszu zakręciło mi się w głowie. Ale ten kierunek obieram zdecydowanie. Ewuś, sadzić to ja mogę, ale co z tego, skoro ja zaraz to przesadzić muszę bo nie wygląda.
Tess 09:27, 29 maj 2013

Pewnie, że wszystkie kwiatki, które rosną u mnie, dałyby radę i u Ciebie.
Masz je więc już wszystkie, powiedz tylko, kiedy chcesz je dostać. Kopytnik oczywiście masz gwarantowany I dąbrówkę, o której ktoś tu wspominał, też mam, gdybyś się na nią zdecydowała.

Edytuję, bo czosnków jednak nie dam Z prozaicznych powodów - to się nie dzieli.
Evchen 09:30, 29 maj 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Proszę o rysunek, bo ja wzrokowiec jestem. Przy pierwszym naprzemiennym miszmszu zakręciło mi się w głowie. Ale ten kierunek obieram zdecydowanie. Ewuś, sadzić to ja mogę, ale co z tego, skoro ja zaraz to przesadzić muszę bo nie wygląda.

No dobrze Narysuję wieczorem, teraz wpadłam tylko na kawkę
grupa_trzyma... 09:39, 29 maj 2013

Kochane dziołchy!
Buziaki zostawiam i zmykam. Do wieczora!