Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

monteverde 01:09, 02 cze 2012

majkel0326 napisał(a)
Celinko,ja nie mam żadnego szefa nad głową,całą pracę w gospodarstwie organizuję sobie sama,więc mogę czas zaplanować tak jak mi to odpowiada,nie muszę też nigdzie dojeżdżać,jakoś to leci Rośliny to moja działka,M tylko mi zawsze jesienią musi warzywnik zaorać,a dalej to ja już sama A co do rączek,to wypielęgnowane nie są Niestety cierpią na pracach ogrodowych,ale dbam o nie jak mogę

Karolciu,kompot z dyni jest bardzo smaczny.Ja dodaję do niego trochę octu,cukru,cynamonu i goździków.Nie zaprawiam dyni w słoiki,zawsze gotuję na bieżąco

Muszę się Wam pochwalić,że w nocy u nas w końcu padał deszcz! Cieszy mnie to niezmiernie.Nawet teraz zaczyna też popadywać.Nareszcie!

a po co ten ocet , nie lepiej sok z cytryny u mnie też padało od 5.30 i potem do ok.12.00, ale teraz jakiś wiatr nieładny się zrywa
mira68 07:11, 02 cze 2012

Maju jestem z rewizytą idziękuję za odwiedziny obejrzałam Twój wątek i podziwiam za ogrom pracy wszystko tak rośnie i pięknie wypielone wiem coś o tym bo teście mieli gospodarstwo to kawał ciężkiej pracy.Pozdrawiam
popcorn 07:18, 02 cze 2012

Oj ręce na tym cierpią. Mimo rękawiczek...
W tym roku po raz pierwszy mam 1 dynie makaronowa - gotuje sie ja w calosci podobno, miazsz sie rozpada na wstazki podobne do spaghetti, dobra do zapiekanek Sprobujemy!
pozdrawiam serdecznie!
malgocha1960 07:30, 02 cze 2012

Maju,begonie kupujesz gotowe na rynku,czy sadzisz do doniczek bulwy?
majkel0326 10:33, 02 cze 2012

Aniu,sok z cytryny o wiele zdrowszy,masz rację U nas nie pada,słońce świeci,ale wichura niemożliwa.Głowę urywa

Mireczko,dziękuję za odwiedziny Pracy jest sporo.Na szczęście ja to lubię.Tak już wsiąkłam w wieś i gospodarstwo,że nie wyobrażam sobie innego życia.Jeszcze tylko koń mi do pełni szczęście potrzebny

Karolina,zapiekanka brzmi smacznie,lubię wszelkiego rodzaju zapiekanki A ręce niestety cierpią bardzo.ja nie bardzo lubię pracować w rękawiczkach,czasami jednak muszę.Poza tym często myję ręce,wiadomo po kontakcie ze zwierzętami trzeba.Niestety to bardzo wysusza skórę,kremów do rąk zużywam ilości hurtowe

Małgosiu,begonie kupuję gotowe u mojego sąsiada.Idę na łatwiznę

popcorn 10:34, 02 cze 2012

Krem do rąk - też zaczęłam używać dopiero po przeprowadzce na wieś
malgocha1960 11:18, 02 cze 2012

Na koniec sezonu begonie wytworzą bulwkę,oderwij i przechowaj sobie w piwnicy tak w temp.5-10 stopni.W lutym pojedyńczo do doniczek i bedziesz miałą co roku wieksze,dorodniejsze,a jaka satysfakcja,ze swoje.Ja w ten sposób mam już 41 sztuk,dostaję od ciotki,bo ona nie ma gdzie przechowywac i co roku kupuje na cmentarz nowe.
Milka 11:23, 02 cze 2012

Małgosiu,begonie kupuję gotowe u mojego sąsiada.Idę na łatwiznę

ja też Maju, bo w końcu nie da się tak wszystko samemu, może kiedyś na emeryturze, ale po tej reformie to czeka nas praca do końca życia
pozdrawiam
majkel0326 12:48, 02 cze 2012

Karolina,niestety takie są uroki rycia w ziemi

Małgosiu,dziękuję za podpowiedź.Wiesz,nawet nie wiedziałam,że tak można

Irenko,na emeryturę już nie liczę,chyba,że zdarzy się jakiś cud Chyba będzie trzeba samemu zadbać o swoją przyszłość,bo na państwo nie ma co liczyć.Muszę zacząć grać w totka.Dziś słyszałam,że jakiś szczęściarz z Krakowa trafił 23 miliony,o emeryturę już się nie musi martwić
Milka 12:52, 02 cze 2012

O rany, a ja też gram z myślą o emeryturze i nic!