Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

darunia 16:38, 05 cze 2012

Deszcz owszem potrzebny, tylko teraz pada już od kilku dni, a jak przyjdzie słońce i susza to go pewnie nie zobaczymy tak szybko..... jakby nie było nigdy się nie dogodzi .... ja bym chciała aby od rana świeciło słońce, a w wieczorami - nocami padał deszcz ... ale o tym mogę pewnie tylko pomarzyć

przez tą pogodę nie długo ogród zielskiem zarośnie, bo nie ma nawet jak wyjść....
eliza3 16:43, 05 cze 2012

Chyba dobrze, że pada bo u nas to łopaty nie można było wbić, bo było tak sucho. Teraz po deszczu jak się wezmę do roboty, to chyba pół ogródka przerobię, taki mam zapał, zwłaszcza po obejrzeniu relacji ze Święta Róż...
majkel0326 19:09, 05 cze 2012

Kochane,deszcz potrzebny jak najbardziej,ale zimno niestety hamuje wzrost i rozwój roślin.Na noc zapowiadają u nas zaledwie 3 stopnie! A przecież mamy już 5 czerwca.Ja na wieczór przepalam jeszcze w centralnym,żeby chociaż do kąpieli było ciepło.A później jak przypali to znowu susza będzie.Dziś powalczyłam w warzywniku,zmokłam jak kura.Z domu się wychodzić nie chce.Truskawki słabo dojrzewają,ogórki stanęły w miejscu,nie rosną Słońca potrzeba.

Daria,to my z tej samej strony od Poznania mieszkamy A masz swój wątek?
Martek 21:53, 05 cze 2012

majkel0326 napisał(a)
Kochane,deszcz potrzebny jak najbardziej,ale zimno niestety hamuje wzrost i rozwój roślin.Na noc zapowiadają u nas zaledwie 3 stopnie! A przecież mamy już 5 czerwca.Ja na wieczór przepalam jeszcze w centralnym,żeby chociaż do kąpieli było ciepło.A później jak przypali to znowu susza będzie.Dziś powalczyłam w warzywniku,zmokłam jak kura.Z domu się wychodzić nie chce.Truskawki słabo dojrzewają,ogórki stanęły w miejscu,nie rosną Słońca potrzeba.

Masz Maju niestety rację .W domu ciepło bo dogrzewamy,a za oknem różnie i strasznie wszystko pragnie słońca jak deszczu na przemiennie
Dziękuję za odwiedziny i podzielenie się doświadczeniami
Życzę Tobie,sobie i nam pogody w sam raz ))))
Przetacznik 21:58, 05 cze 2012

Maju czy Twój groszek ma już ziarenka do wyłuskania, czy zbierasz całe młode strączki, bo nie wiem jak postąpić ze swoim, podpowoedz mi proszę ( mam groszek cukrowy i przesadziłam z jego ilością - z milion strączków w splątanym kłębowisku; D )
majkel0326 22:01, 05 cze 2012

Marta,jutro ma być podobno lepiej,oby tak było U nas zawsze na przekór - jak pada to zimno,jak ciepło to susza.Co zrobić,nie przeskoczymy tego.Dzięki,że do mnie wpadłaś
Bogdzia 22:08, 05 cze 2012

majkel0326 napisał(a)

Dziewczyny nie narzekajcie, w 2009 r w noc która dziś ma byc był przymrozek a dziś mam nadzieję nie będzie.
majkel0326 22:17, 05 cze 2012

Bożenko,ja też mam taką nadzieję.Szkoda by było wszystkiego.

Weronika,ja otwieram strączki i wyłuskuję ziarenka.Ale podobno można strączki też jeść,sama nie próbowałam.Pierwszy dziś zerwałam,będzie jutro do zupy,a część zjadła moja córcia,bo przepada za słodkim groszkiem
MilenaP 23:18, 05 cze 2012

Maju pogoda rzeczywiście nie rozpieszcza, ale co zrobić. Jutro ma być już lepiej. Wreszcie dolało do głębi, bo jeszcze wczoraj pod drzewami było sucho. W każdym razie jak się ociepli,to wszystko ruszy z kopyta i będzie bujnie I tego się musimy trzymać.
Martek 23:27, 05 cze 2012

Było takie lato gdzie dni skąpane słońcem,a nocą oczyszczający ,gęsty deszcz i tak w harmonii się wszystko działo.Nie pamiętam już ,w którym to było roku i miesiącu
Wydaje mi się,że pierwszego roku czy drugiego kiedy zaczęłam przygodę z rabatkami .
Wszystko mi kwitło i dojrzewało jak w raju,kolejny rok to pamiętam mokro,grzybiczo ,fatalnie