Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

Bogdzia 20:23, 20 lip 2012

A ja z zazdrością patrzę że nie ma u Ciebie żadnych chwastów a u mnie niedługo nie dam sobie z nimi rady. wiem ze to moja wina ale nie jestem w stanie tyle czasu pielic ile by było trzeba. Podziwiam ten porządek na grządkach.
majkel0326 20:41, 20 lip 2012

Reni,słoneczniki porosły tak wysokie,że trzy już mi się złamały pod ciężarem kwiatu.

Bogdziu,u mnie też chwastów dostatek.teraz nawet już nie mam czasu z nimi walczyć.Na jesień i tak wszystko będzie zaorane.Jedynie dbam,żeby miedzy bylinami chwastów nie było.Teraz skupiam się na zbieraniu warzyw i ich przetwarzaniu.Dziś walczę z fasolką
malgocha1960 21:02, 20 lip 2012

Maju,czego ty nie masz w swoim ogrodzie,a jednoroczne masz bardzo dorodne.U mnie cynie takie mizeroty,a wiekszość jednorocznych dzisiaj cięłam,zbierałam nasiona.Mam wrażenie,że to wrzesień,a nie lipiec.
andziulka 23:01, 20 lip 2012

Maju, u mnie też już leje od tygodnia cukinia zaczyna gnić, ogórki słabo rosną, róże dopada zaraza tylko zielsko ma się dobrze Jutro jak nie będzie padać, zaczynam plewienie ogrodu
monteverde 02:00, 21 lip 2012

majkel0326 napisał(a)

Maju różności w ogrodzie pełno a mnie zaciekawił ten kogutek za lilią, możesz go bliżej "sfocić", córcia fajna , pomaga mamie w ogrodzie?
kraania 07:37, 21 lip 2012

Maju ale kolorowo u Ciebie. Ślicznie jak zawsze.
popcorn 09:32, 21 lip 2012

Ale cudne lilie i jeżówki!!! Jak zbiory, przestało padac na tyle żeby zboże podeschło?
Tutaj gospodarze też czekają na trochę słonka, bo zboże dojrzałe, ale mokre

pozdrawiam!!
majkel0326 11:30, 21 lip 2012

Małgosiu,niedługo już będą astry kwitły,a one mi się kojarzą już typowo z jesienią.

Andziulko,u mnie dziś odpukać już drugi dzień bez deszczu.Ogórki trochę ruszyły.Ale tek jak piszesz,najlepiej mają się chwasty.Im nawet ulewy nie straszne

Aniu Monteverde,córka chętnie pomaga,ale czasem z jej pomocą idzie wszystko dwa razy dłużej A kogutek już taki stary,farba odrapana i wyblaknięta,nic szczególnego.

Kraaniu,dziękuję Jednoroczne nadają ogrodowi wszystkich bary tęczy

Karolinko,jeżówka rośnie u mnie już dwa lata,ale zakwitła po raz pierwszy.A żeby zboże przeschło i można było wjechać bez przeszkód kombajnem na pole to teraz ze dwa słoneczne tygodnie by się przydały.Niby po niedzieli ma być lepiej z pogodą,na to liczę
AniaDS 12:51, 21 lip 2012

Majeczko, masz śliczną cócię .
I pięknie kolorowo, prawdziwie letnie barwy.
majkel0326 20:15, 22 lip 2012

Aniu,za córcie dziękuję Lubię te letnie miesiące za kolorowe kwiaty.Nie raz siedzę w kuchni przy oknie i nie mogę się napatrzeć na mieczyki,cynie i inne jednoroczne

Dziś jestem podniesiona na duchu po obejrzeniu prognozy pogody.Ma być ładnie i ciepło