Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Wieloszka 11:00, 25 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

częściowo planik wykonany, a ponad plan te rzeczy, które wyskoczyły w trakcie; plewienia rabat długości 100m skończone, wszystkim roślinom dałam nawóz, przycięłam pozostałe róże, wysadziłam rośliny jednoroczne w donicach, posiałam część kwiatów, dzwonek i lobelię i orlik, zakopałam metrową dziurę, którą wywaliły psy w pogoni za kretem, nawoziłam się gruzu, że hej; wymieniłam ziemię w skrzynkach, dałam nawóz i dziś posieję aksamitkę; przesadziłam hortensje, te co mi podmarzły, al są nowe pąki i dałam je do gruntu; wysadziłam wszystkie trawy, a czego nie zrobiłam, nie dałam do gruntu kanny i dalii i bukszpany nie cięłam; ale ponudziłam

ŁAŁ!!! Nic dziwnego, że do tej pory wszystko Cię boli - naprawdę się napracowałaś! Największe wrażenie zrobiło na mnie "plewienie rabat długości 100m" - masakra jakaś!!! No ale jak już nabrałaś takiego rozpędu, to może przyjedziesz do mnie popracować ?
Mahonia rzeczywiście piękna, a magnolia !!! No i te rozpoczynające kwitnienie rh...
Milka 11:00, 25 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Irenko i jak wypadł plan? Co zrobiłaś? Footki!!
Małgosiu ja też mam duże już dalie w domu i boję się ich na razie wystawić... chyba na taras po parę godzin dziennie, a na stałe w połowie maja... bo wiatr też im nie pomoże niestety, a u nas mocno ostatnio wieje..

Plan Karolciu, poszedł nie w zgodzie z planem, ale dużo zrobiłam i jestem z siebie zadowolona
moje pewnie posadzę 1 maja, bo nie zdążyłam
pigwowiec, lada dzień zapłonie

a tu roślinka z skalniaka, jak pisała Bożenka chyba nie pomyliłam floks skrzydłowaty

i kolejna magnolia rusza, wczoraj utrąciłam niechcący ten piękny pąk

i mlecze z tulipanami, cudny widok
Milka 11:05, 25 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

częściowo planik wykonany, a ponad plan te rzeczy, które wyskoczyły w trakcie; plewienia rabat długości 100m skończone, wszystkim roślinom dałam nawóz, przycięłam pozostałe róże, wysadziłam rośliny jednoroczne w donicach, posiałam część kwiatów, dzwonek i lobelię i orlik, zakopałam metrową dziurę, którą wywaliły psy w pogoni za kretem, nawoziłam się gruzu, że hej; wymieniłam ziemię w skrzynkach, dałam nawóz i dziś posieję aksamitkę; przesadziłam hortensje, te co mi podmarzły, al są nowe pąki i dałam je do gruntu; wysadziłam wszystkie trawy, a czego nie zrobiłam, nie dałam do gruntu kanny i dalii i bukszpany nie cięłam; ale ponudziłam

ŁAŁ!!! Nic dziwnego, że do tej pory wszystko Cię boli - naprawdę się napracowałaś! Największe wrażenie zrobiło na mnie "plewienie rabat długości 100m" - masakra jakaś!!! No ale jak już nabrałaś takiego rozpędu, to może przyjedziesz do mnie popracować ?
Mahonia rzeczywiście piękna, a magnolia !!! No i te rozpoczynające kwitnienie rh...

masakra z tym plewieniem, ale dążę do idealnego kantu i tam nasadzam kolejne trawy, które przyjdą, więc potem chwasty będę malować pędzelkiem maczanym w randapie ale w dżinsy wlazłam, po tej pracy a rh chyba u mnie się spodobało posadziłaś roślinki?

Agnieszka, kupuj mahonię!!!
i jeszcze mahonia z perspektywy

mahonia, bukszpan i trzmielina gold
Wieloszka 11:55, 25 kwi 2012

Nienawidzę plewić!!! Nawet bardziej niż prasować
Nie, roślinki czekają na posadzenie w weekend - teraz nie jest najlepszy czas wg kalendarza biodynamicznego Ale robiłam już przymiarki i najważniejsze, że wiem gdzie je posadzić! Oczywiście obfocę wydarzenie .
Milka 12:00, 25 kwi 2012

i jeszcze wczorajszy dzień jak was znudzi nie oglądajcie ale to moja dokumentacja
będę porównywać z przyszłą wiosną i przynajmniej będę pamiętać, co i gdzie posadzone

Milka 12:10, 25 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
Nienawidzę plewić!!! Nawet bardziej niż prasować
Nie, roślinki czekają na posadzenie w weekend - teraz nie jest najlepszy czas wg kalendarza biodynamicznego Ale robiłam już przymiarki i najważniejsze, że wiem gdzie je posadzić! Oczywiście obfocę wydarzenie .

Ja i plewienia i prasowania, tak samo nienawidzę!! ale już łatwiej idzie plewienie, bo w ogrodzie
to czekam na twoją fotorelację i niech zdrowo rosną ten rh pachnący

przyrosty kosodrzewiny

anemony z lawendą, tam też posiałam orliki, bo będzie fajny kontrast do herbacianych róż i fuksjowych wiciokrzewów z listkmi variegata

lilie i liliowce i irysy idą na maksa, zdjęcie nocne

to też na tej rabacie
Milka 12:31, 25 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
irenko gratulejszyn, superowe fotki zrobiłaś.
Nie dementuję żadnych pogłosek odnośnie padania na kolana przed bukszpanami, padania na twarz z wrażenia, szukania chwastow, pozowania wszystko to miało miejsce
Spotanie było na prawdę rewelacyjne.

A co do podobienstwa Agi i mnie to kto wie, moźe mój tatuś się gdzieś zawieruszył

Już nie długo spotkanie ogrodowiska na Dolnym Śląsku u mnie!!!

Marzenko, takim ślicznym dziewczynom, nietrudno fajne foto zrobić

nowe nabytki, posadzone jak się fajnie bawiłyśmy, cypryśniki nutkajskie

i ta magnolia szykuje się do kwitnięcia, jednak trochę ją podmroziło w święta

i trochę białego kwiecia
popcorn 12:38, 25 kwi 2012

Piękna ta różowa magnolia!
Nie wiedziałąm że połączysz rabatę z Rh - co będzie przez środek??
Kawał pracy za Tobą, nie dziwię się że boli! Ale jak ładnie będzie jak skończysz!
Milka 12:38, 25 kwi 2012

noemi napisał(a)
Irenko dziękuję Ci bardzo, że zamieściłaś u mnie zdjęcia, będę miała pamiątkę u siebie buziaczki za to !!! .... normalnie tęskniło mi się dzisiaj za wczorajszym dniem !!!

nie ma za co ale dostałąś szwunka do pracy, po spotkaniu

metasekwoja pokazała igiełki

i kwitną

i taki

taki dziwny
popcorn 12:42, 25 kwi 2012

Boskie anemony! Jakie to? Nowy nabytek czy zimowały?
Miałam parę gatunków, ale skutecznie wszystkie wymroziło i to już 2-3 lata temu A kocham zawilce!

Te cypryśniki... u Was cieplej.. u nas na ulicy mieli ich sporo. W ub roku wycięli 70% po zimie. Na tę zimę widziałam były ostro poowijane prawie pod czubek włókniną i jutą, rozmawiałam z babką... a teraz jeżdzę i widzę że całe brązowe, te ostatnie 2... pewnie też do wycięcia A miały już ze 2 metry, nie wymroziło ich pierwszej zimy, tylko kolejnych... masakra