Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

popcorn 09:12, 25 kwi 2012

Irenko i jak wypadł plan? Co zrobiłaś? Footki!!
Małgosiu ja też mam duże już dalie w domu i boję się ich na razie wystawić... chyba na taras po parę godzin dziennie, a na stałe w połowie maja... bo wiatr też im nie pomoże niestety, a u nas mocno ostatnio wieje..
malgocha1960 09:20, 25 kwi 2012

U mnie one na tarasie stały w mini szklarence,ale od 2 dni stoją w rogu w zacisznym miejscu tarasu.W razie jak będą zapowiadac przymrozki to schowam.
Wieloszka 10:07, 25 kwi 2012

No i gdzie ta Irenka przepadła? Kuruje jeszcze kregosłup po wczorajszej harówce ?
Milka 10:11, 25 kwi 2012

asc napisał(a)
Moja lista dłuższa... Stęskniłam się

Przede wszystkim cieszę się, że za mną tęskniłaś

moja lista, jak wiesz z naszych pogaduszek, jest mega długa, a to były zadania na jeden dzień i lipa plan nie wykonany, a non-stop, z jedną przerwą pracowałam do 21; mąż się śmiał, że mój powrót po tej orce, to jak powrót stulatki, tylko laskę dać boli mnie wszystko, nawet masaż nie pomógł; ale jak tak ostro pracowałam, to i 10 lat temu wszystko bolało jeden plus, wlazłam w ulubione dżinsy

a tu foto mojego trawnika, wasze są idealne, a mój taki jak M. lubi, czyli dzikiej łąki, foto niewyraźne
Eve 10:25, 25 kwi 2012

Irenko, wdzę, że tak się zmachałaś, że ręka drżała przy robieniu zdjęcia
Czekam na dalsze fotki, bo przecież po tej orce to na pewno masz się czym pochwalić

Trawniki łąkowe też są super! Pachną i są kolorowe
Milka 10:28, 25 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
No i gdzie ta Irenka przepadła? Kuruje jeszcze kregosłup po wczorajszej harówce ?

I Aguś się stęskniła i do tego martwi się o babciny kręgosłup akurat on nie dokucza, tylko kości w biodrach, dziwne, chyba mega wygibasy przy plewieniu były

częściowo planik wykonany, a ponad plan te rzeczy, które wyskoczyły w trakcie; plewienia rabat długości 100m skończone, wszystkim roślinom dałam nawóz, przycięłam pozostałe róże, wysadziłam rośliny jednoroczne w donicach, posiałam część kwiatów, dzwonek i lobelię i orlik, zakopałam metrową dziurę, którą wywaliły psy w pogoni za kretem, nawoziłam się gruzu, że hej; wymieniłam ziemię w skrzynkach, dałam nawóz i dziś posieję aksamitkę; przesadziłam hortensje, te co mi podmarzły, al są nowe pąki i dałam je do gruntu; wysadziłam wszystkie trawy, a czego nie zrobiłam, nie dałam do gruntu kanny i dalii i bukszpany nie cięłam; ale ponudziłam

a podczas prac towarzyszył mi odurzający, piękny zapach mahoni, myślę Agnieszko, że tę zimozieloną roślinę powinnaś posadzić koło swojego tarasu, jest piękna cały rok i nie przycinać, to go trochę osłoni

wariacje mahoniowe

Eve 10:31, 25 kwi 2012

Pięknie kwitnie mahonia, nie wiedziałam, że pachnie, uwielbiam pachnące rośliny Mahonii nie mam w ogrodzie ale jest na liście "must have"
Milka 10:33, 25 kwi 2012

Eve napisał(a)
Irenko, wdzę, że tak się zmachałaś, że ręka drżała przy robieniu zdjęcia
Czekam na dalsze fotki, bo przecież po tej orce to na pewno masz się czym pochwalić

Trawniki łąkowe też są super! Pachną i są kolorowe

Cześ Ewuś, ha, ha masz rację, ręce się trzęsły, jak u pijaka, ale od pracy

tylipanowo kurcze, mam ich sporo, dopiero teraz jak są widoczne, to wiem

Milka 10:41, 25 kwi 2012

Eve napisał(a)
Pięknie kwitnie mahonia, nie wiedziałam, że pachnie, uwielbiam pachnące rośliny Mahonii nie mam w ogrodzie ale jest na liście "must have"

Ewa, że też ja nie pomyślałam, aby ci doradzić mahonię, musisz też ją mieć, bo kwitnie bardzo długo, jest zimozielona, ale na jesień liście są purpurowe, bo tak ciemnozielone błyszczące; a zapach jest boski, w promieniu 10 m nie przejdziesz obojętnie, aż odurzony człowiek

i dalsze pismo obrazkowe, magnoliowo -susanowe

Milka 10:50, 25 kwi 2012

malgocha1960 napisał(a)
U mnie one na tarasie stały w mini szklarence,ale od 2 dni stoją w rogu w zacisznym miejscu tarasu.W razie jak będą zapowiadac przymrozki to schowam.

A ja Małgosiu nie wyrobiłam planiku, jak w PRL-u i nie posadziłam w grunt, kto wie, może los czuwa

i moja wielka radość, moje nowe nabytki, rh - zaczynają kwitnąć

i jak pięknie wyglądają wzejścia paproci